De illusie van de lege wasmand.

huishouden

Het huishouden is, zeg ik vaak: de illusie van de lege wasmand.
Je kent het: de laatste was, draait in de droger. Er liggen nog twee items. En die liggen er al dagen…want die moeten op de hand.
Kom op, denk je. Je maakt een emmertje sop, was de boel uit en hangt het spul aan de waslijn. De waslijn buiten. Want op de hand gewassen kleren gaan druipen.

Tevreden kijk je naar die wapperende kleren, en met nog meer tevredenheid doe je de deksel van de wasmand dicht. Alles schoon. Alles netjes.

Die avond, als je je vuile sokken in de wasmand gooit, zie je tot je grote ontsteltenis, dat die alweer halfvol zit. WAT??? Die was toch LEEG???

Manlief was sporten, dochterlief had een feestje en zoonlief heeft zijn ondergoed van de afgelopen week van de stoel in zijn kamer, naar de wasmand verhuist… Zucht. Je wasmand is nooit langer leeg dan een half uurtje. Op zijn hoogst

Dat bedoel ik…

Dat bedoel ik als ik zeg: het huishouden is de illusie van de lege wasmand.

Wel eens een gang gedweild en vol bewondering naar je werk gestaard? Prachtige gang met een spiegelende vloer…Tot zoonlief binnen komt met de hond. Was je toch vergeten dat het regende??

Wel eens een heerlijke pan Paella gemaakt, waar je toch zeker een uur mee bezig bent geweest?
In tien minuten is die pan leeg…”Lekker mam “, zeggen ze ook nog…
Je zou in het vervolg toch gewoon kant-en-klaar nasi goreng (voor twee euro vijftig per bak te koop) serveren? Het is dat ik dat zelf niet lust…

Het hele huishouden zit vol met dit soort voorbeelden, ik weet zeker dat jullie moeiteloos de lijst kunnen aanvullen. Met pas gelapte ramen waar je peuter zijn vingers langs haalt. Met stoelen waar de kat consequent op blijft liggen verharen, bij voorkeur nadat jij hem gestofzuigd hebt.

Waarom doen we toch altijd weer ons best?
Ik weet het niet. Maar weet je: voor vandaag gooi ik de ramen op, laat de boel de boel en ga de hort op !

lees ook: Kaasbroodjes bedrog

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)