Kookstress, heb jij daar nou ook last van

kookstress

Heb jij kookstress?

Ik had er nog nooit van gehoord: kookstress. Maar het bestaat echt.
Wat er mee bedoelt wordt is duidelijk: niet weten wat je nou weer eens moet koken.
En niet weten wat nu wel en niet gezond is.

Kookstress: dit kan ik me voorstellen

Bij dat laatste kan ik me wel wat voorstellen. De ene dag moet je avocado’s eten en de volgende dag is havermout beter. Waarom weet niemand echt. Het is zo. Dan weer is de Goijbes het toppunt van gezondheid, even later blijkt dat weer vol te zitten met bestrijdingsmiddelen en moeten we terug naar de boerenkool. Want die is nu in Amerika uitgeroepen tot superfood.

Ja, wat je van ver haalt is lekker.  Zo dat is eens even een fijne ouderwetse waarheid.
Net zo als: Wat de boer niet kent, dat vreet-ie niet….

Nou daar hebben we geen last meer van! Of juist wel??

Een generatie geleden ( zie kon jouw moeder koken ) stond vast wat er gegeten werd.
Aardappelen, groenten en vlees. En op zaterdag soep. De katholieken aten  op vrijdag vis, en die niet zo welgestelden bakten  op woensdag een bal gehakt. Allemaal fijn overzichtelijk  en makkelijk.  Aardappelen daar hoef je al helemaal niet over na te denken, groenten waren toen nog seizoen gebonden, dus veel keus was er niet. Moest je alleen dat stukje vlees nog kiezen.
Als er niks te kiezen valt, dan heb je ook geen kook stress.  En dan hoeft de boer ook niks te eten wat hij niet kent.

Daaar zou ik dus…

Persoonlijk zou ik daar dus kook stress van krijgen…Dag in, dag uit hetzelfde, maand in maand uit, jarenlang…Spruiten, aardappelen en een speklapje; sperziebonen, aardappelen en een hamlapje, witte kool, aardappelen en saucijzen, rode kool, aardappelen en hachee…..

Dat ik kan kiezen uit zoveel lekkere dingen, dat er zoveel kook boeken zijn, dat is toch alleen maar leuk?? Waarom zou je daar stress van krijgen?

Weet je, als ik echt helemaal niet meer weet wat ik nou weer eens moet koken  dan maak ik  worteltjes, aardappelen  en een slavink.

like Like
14 antwoorden
 1. Emma de Jong
  Emma de Jong zegt:

  Ik vind koken juist heel erg ontspannend! Je kunt ook oefenen om tijdens het koken volledig in het hier en nu te komen, bijvoorbeeld door meer aanwezig te zijn bij het voelen van het stromende kraanwater, het ruiken van de kookgeuren, etc. :good:

  Beantwoorden
 2. Debbythechocoholic
  Debbythechocoholic zegt:

  Ik heb er geen last van. Ik kook (en bak) heel graag en daag mezelf uit om nieuwe dingen te proberen. Zolang ik geen dinners moet klaarmaken voor veel mensen ben ik oké :yes: :yes:

  Beantwoorden
 3. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Ik heb elke dag last van kook stress, maar dat komt omdat het me maar niet lukt om koken leuk te vinden… Haha. Een vraagje: hoe oud is je dochter? In een reactie op mijn blog heb je het over je dochter die ongeveer even oud is :)

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   mijn dochter is 31. als je koken niet leuk vindt, kan ik me voorstellen dat je er stress van hebt..
   kook voor meerdere dagen teglijk en vries wat je over hebt in. Dan lijkt het of je minder hoeft te koken.

   Beantwoorden
 4. Fromcouchgirltofitnessgirl
  Fromcouchgirltofitnessgirl zegt:

  Vaak geen kookstress doe 1x boodschappen voor de hele week en portioneer alles in de vriezer alleen nog hoef te pakken voor de volgende dag. En natuurlijk 1 keer in de week lekker iets makkelijks of een afhaal of uit eten

  Beantwoorden
 5. Kool Family
  Kool Family zegt:

  Ik word net helemaal ontspannen van koken. Heb ik niet veel tijd, wordt het een snel gerechtje, heb ik wel tijd, kan ik uren in de keuken staan.

  Beantwoorden
 6. Danique | Feral Dreamer
  Danique | Feral Dreamer zegt:

  Sinds ik op kamers ben, heb ik wel echt last van kookstress. Vroeger hielp mijn moeder met bedenken, maar nu moet ik het toch echt alleen doen. Beetje lastig als je ook elke dag gezond wil eten haha ;p

  Beantwoorden
 7. Sarah
  Sarah zegt:

  Mij zou het ook eerder stress bezorgen om steeds hetzelfde te moeten eten. Al moet ik toegeven dat wij thuis niet echt exotisch koken hoor. Geen fancy avocado superfruit havermout breakfast bowls en weet ik veel wat. Maar dat hoeft ook niet, toch? Of moet ik daar nu stress van krijgen? ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)