Hoe krijg je de gourmetgeur uit huis? 

gourmetgeur

Ik hou het nieuws altijd goed in de gaten, en daardoor krijg ik ook al het niet nieuws mee. Zo bleek een trending topic online de vraag: “hoe krijg ik die gourmetgeur uit huis uit” te zijn. 

Wat een wonderlijke vraag, dacht ik bij mezelf. Hoe kan je daar nu mee zitten? Dat is toch heel eenvoudig? Wil je geen gourmetgeur? Gewoon niet gourmetten. Simpeler kan ik het niet maken. 

In een blog over de afzuigkap heb ik betoogd dat je etensgeuren helemaal niet hoeft weg te blazen. Eten is lekker, eten ruikt lekker, geniet van de geur, is mijn stelling. En die ene keer dat de geur niet prettig is, dan zet je gewoon een raam open. 

Open raam 

Dat zou je tijdens het gourmetten natuurlijk ook nog kunnen doen, maar ik denk dat dat de feestvreugde tot onder het nulpunt zal brengen, dus daarom geef ik deze raad niet. Maar als de familie zegt: “Ach, wat maakt het uit, we hebben toch al een kerstmuts op en jippi-jee, nu kunnen we gewoon twee foute kersttruien tegelijk aan”, dan kan je de open raam oplossing toe passen. 

Waarom gourmetgeur zo vies is 

Ik hou van eten en ik hou van koken. De geuren van het eten dat staat te pruttelen, zijn een voorbode van wat komen gaat. Een lokkertje, een warming up, een lekker makertje, zal ik maar zeggen. Er zijn mensen die zeggen: “ek, ieks de geur van bloemkool in mijn huis, bahhhh, da-wil-k-nie” Maar dan hou je volgens mij gewoon niet van bloemkool. 

Met gourmetgeur ligt dat anders. Dat is een combinatie-geur, een geur van vlees, aangebraden en verbrand. Een geur van te hete pannetjes die gaan walmen. Een geur van veel verschillende sauzen die eigenlijk allemaal uit mayonaise bestaan. (Meestal een goedkope). De geur van opbak stokbrood, die tegelijk de walm van de oven meeneemt, waar gisteren een kip in heeft liggen braden. Een geur van van alles en nog wat, maar vooral van: lekker makkelijk…

Kortom, die gourmetgeur is een kakofonie van geuren en over het algemeen niet van lekkere geuren… 
Zoals ik zei: als je niet van de lucht van bloemkool houdt, moet je het gewoon niet eten. En als je niet van de gourmetlucht houdt dan…. 

lees ook eens: kouwe pap
 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)