Kaasbroodjes bedrog.

kaasbroodjes

Het droeve verhaal van het kaasbroodje…

Ken je dat? Je hebt ineens ontzettende trek, heel stevige trek, zeg maar honger. Alhoewel, je weet dat je geen honger hebt, want…( de stem van je moeder blijft eeuwig in je achterhoofd wonen)
Goed dan, je hebt stevige trek en het is vijf uur. Als je nu gaat eten, dan lust je straks je eten niet meer ( zei ik iets over die stem van je moeder??)
Mij overviel dat op het station Rotterdam. Het Centraal Station om precies te zijn. En op een groot station, kan je je buik drie keer kogelrond eten: keus genoeg. Mijn vervolg trein zou over 20 minuten vertrekken: tijd genoeg om iets lekkers te halen.

Ik zou over anderhalf uur thuis zijn, als ik de NS mocht geloven. Maar dat deed ik natuurlijk niet, de NS heeft mij al zoveel wijs gemaakt. Reden te meer dus om pad te gaan en wat te eten te scoren.
Vast besloten neem ik de roltrap naar beneden. De keuze is reuze. Aarzelend dwaal ik van broodjes zaak naar snackbar, naar Donner kebab en naar Pasta’s van Julietta… Allemaal heel erg lekker. Maar, daar heb je die stem weer: over 2 uur ga je eten…

Die heerlijke geur

Dan worden mijn neusvleugels getroffen door de geur van kaasbroodjes…
Onmiddellijk vergeet ik de ciabatta met filet American en ei, weg is de gedachte aan een bak pasta salade. Kaasbroodjes!! Die heb ik in geen eeuwen gegeten! En wat ruiken ze lekker.
Razendsnel maak ik mezelf wijs dat daar veel minder calorieën in zitten dan in een broodje gezond, want daar schijnen dus echt zo veel calorieën in te zitten, dat je het niet wil weten. Ik kan dit verrukkelijke kaasbroodje gewoon eten en straks eet ik ook nog gewoon mijn bordje met gezonde vitamientjes en zo leeg…

Daar ga ik met mijn kaasbroodje!

En dus schep ik zo’n heerlijk knapperig broodje in een zakje, loop naar de kassa (gelukkig er staat niemand! ) reken af en maak dat ik naar de roltrap kom.  Mijn trein er al staat, zeker te weten ….nog 2 minuten en ik zit comfortabel in de trein. Rust en ruimte om te smullen!

Op de roltrap ruikt het kaasbroodje TE lekker, niemand die me ziet en ik ben toevallig toch eigen baas.
Ik neem een hapje…
Wat een desillusie…ik eet een hap vettig karton, als het karton is, het kan ook zaagsel zijn. Iets moet dit gestolde vet bij elkaar houden…wie weet is het wel stijfsel…

Dit voelt als een knul die zo leuk lacht, maar niet kan zoenen. Dit voelt als een feest waar maar 3 mensen zijn gekomen, dit is precies de verkeerde bos bloemen die je kinderen met zorg voor je hebben uitgezocht…dit is…niks. He-le-maal niks.

Aangekomen in de trein, eet ik dat kaasbroodje op. Waarom?

lees ook: hoe met vakantie gaan kan veranderen

like Like
14 antwoorden
 1. Debbythechocoholic
  Debbythechocoholic zegt:

  Heel herkenbaar. Ik heb al veel dingen gekocht in treinstations waar ik achteraf spijt van had. Panos is bv. zoiets waar ik instant van ga walgen en buikpijn van krijg.

  Beantwoorden
 2. Els
  Els zegt:

  oh, dat is zo tegenvallen dat! Ik was in Italië en had het voor met ene tiramesu en een zogenaamde limoncello……. die avn de aldi zijn zelfs veel beter,z it je daar in Italië!

  wel heel leuk geschreven…. herkenbaarheid troef!

  Beantwoorden
 3. Marieke - designful.nl
  Marieke - designful.nl zegt:

  Haha, je schrijft echt heel leuk. En ja ik heb dat ook altijd. Dan heb ik ergens zo zin in vette hap en terwijl je eet heb je al spijt.

  Beantwoorden
 4. Nicole
  Nicole zegt:

  Oh zo herkenbaar! Soms kan iets waar je dan opeens heel erg veel zin in hebt zo ontzettend tegenvallen. De laatste keer dat ik dat had was met een wafel, je kent de geur vast wel. Maar toen ik een hap nam viel het zo tegen. En dan toch opeten, dat is eigenlijk helemaal zonde. De volgende keer dat ik dit weer meemaak moet ik het gewoon weggooien eigenlijk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)