De mannen en de reepjespudding

reepjespudding

de traditie van de reepjespudding

Je weet hoe het gaat dames, je komt een man tegen. Hij is leuk. Hij is aardig, je lacht om dezelfde dingen. Hij zoent lekker….je valt voor hem. En hij voor jou.  En zo wordt  het wat moois.

En dan ben je dus een stel. En op een goede dag is het dus kerstmis. Leuk, gezellig. We maken een kerstdiner. “Aha”, zegt de leuke man.” Kerst!. Ik maak reepjes pudding!” Hij begint te glimmen van oor tot oor. Ik ben nog in het verliefde stadium, ik vind alles goed, maar informeer toch eens even wat dit nu toch voor een geweldige pudding is.

Veel meer informatie dan dat zijn moeder dit altijd maakte met kerst, krijg ik niet. Maar het is glashelder. Zonder reepjespudding is het geen kerst.

De dag van het diner komt dichterbij, manlief duikt handenwrijvend de keuken in. Met eieren en slagroom en….repen chocola. Reepjespudding dus. Normale mensen zeggen chocolademousse.
Ikke niet, ik zeg gewoon: Lekker.

reepjespudding is mannenwerk

Manlief komt uit een grote familie. Hij houdt de receptuur van zijn moeder aan. We hebben een pan vol reepjespudding. We eten het drie dagenlang. Persoonlijk vind ik dat wat veel. Maar die leuke man vindt het niet bezwaarlijk. Integendeel! Wat een plezierige variant op het recept van zijn moeder is dit toch.

En zo komt het, dat wij ieder jaar met kerstmis reepjespudding eten. De kinderen weten niet beter. Sterker nog: ze vragen erom. Ze zijn door hem gebrainwashed. Het is geen kerstmis zonder.

Inmiddels zijn die twee koters al weer het huis uit. Op kerstavond komen ze voor het kerstdiner en voor de gezelligheid nemen ze ook nog een vriendje mee. Een week van te voren wipt zoonlief langs.
Hij staat op het punt om naar huis te gaan als jij zegt “wat vinden jullie ervan als ik voor het diner mijn 3 kleuren chocolademousse mee neem ?” Manlief verbleekt…maakt iemand nu nog betere reepjespudding dan hij doet?

“Doe maar”, zeg ik. Zoonlief knikt tevreden. Ik ben blij: de traditie leeft voort. Maar ik vraag me wel af: als hij straks ook een zoon heeft, welke variant op reepjespudding wordt er dan verzonnen?

Meer verhalen over de kersttraditie? Lees dan eens: een enkele kerstbal

like Like
LikeLove
3
7 antwoorden
 1. rachel
  rachel zegt:

  haha die ga ik onthouden! hier is mijn homemade tiramisu de traditie en dat word ook nog 3 dagen gegeten want je maakt natuurlijk altijd veel te veel

  Beantwoorden
 2. jasmina
  jasmina zegt:

  Met kerst wordt er zoveel verwacht…het gaat soms niet eens om tradities en gewoontes meer…wij vieren geen kerst en vond het heerlijk om dit jaar niet verplicht naar schoonfam te gaan haha

  Beantwoorden
 3. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Haha, je had het slechter kunnen treffen. Chocolademousse is heerlijk, niet te veel en te vaak dan, word je er misselijk van. Fijne feestdagen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)