Boodschappen doen

boodschappen doen

Ik doe een keer per week de wekelijkse boodschappen. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik een keer per week de voorraad aanvul, want wekelijkse boodschappen kun je moeilijk iedere dag of een keer per maand doen, maar daar gaat het niet om…

Boodschappen doen is werk

Vrijdagavond is mijn standaard boodschappen avond. Ik doe dan twee supermarkten zodat we de rest van de week alleen nog maar kleine dingen hoeven bij te kopen. Boodschappen doen is werk; ik doe dat niet voor mijn lol in tegenstelling tot winkelen, dat is een heel andere discipline.

Efficiënt

Boodschappen doen moet dus zo efficiënt mogelijk. Ik erger me er steeds weer aan als mijn supermarkten op het onzalige idee komen de indeling te veranderen, want dan moet ik zoeken en vergeet ik dingen. Dat is dus niet alleen niet efficiënt, maar mijn supermarkten derven daardoor ook omzet, want alles dat ik vergeet wordt in de loop van de week in een andere supermarkt gekocht.

Zaterdag

Soms kan ik niet op vrijdag, omdat ik iets anders heb dat een hogere prioriteit heeft. Dan wijk ik noodgedwongen uit naar de zaterdag. Elke keer weer weet ik dan na afloop weer precies waarom ik zo’n hekel heb aan boodschappen doen op zaterdag. Het is niet alleen dat het me een paar uur van mijn weekend kost. De meeste weekenden rommel ik toch maar rustig wat aan; nee, het is gewoon niet efficiënt.

Mannen

Op zaterdag is het veel drukker dan op mijn vrijdagavond. De gangen zijn verstopt met andere mensen die zo nodig op zaterdag boodschappen moeten doen. Karretjes staan kris kras de weg te versperren en tot overmaat van ramp zijn er vrouwen die zo nodig hun man moeten meenemen. Begrijp me niet verkeerd; ik heb niks tegen mannen, maar als ze doelloos midden in het gangpad in de weg staan (dat lijkt hun enige functie), dan denk ik toch: mens, laat die kerel fijn thuis.

Kinderen

Kinderen vind ik ook mateloos irritant, niet in zijn algemeenheid, maar wel als ik zo efficiënt mogelijk mijn voorraad wil aanvullen. Ik snap dat het deel van de opvoeding is; ik heb mijn kinderen vroeger ook mee genomen naar de supermarkt en ze ook weleens uit het magazijn moeten halen, dus ik snap het wel. Dat wil nog niet zeggen dat ik het gezellig vind. Ik ben dol op kinderen, dat terzijde…

Opvoeding

Die opvoeding, dat snap ik en dat je ze niet alleen thuis kan laten begrijp ik ook, maar moet je er nou per se een familie-uitje van maken? Als je toch een heel lieve man hebt, kun je die toch prima thuis op de kinderen laten passen, dan snijdt het mes aan twee kanten. Kun je sneller en rustiger je boodschappen doen en je laat geen man en kinderen slingeren in een overvolle winkelgang.

Over diegene die trainen voor de rollatorkampioenschappen wil ik het andere keer hebben, anders gaan jullie nog denken dat ik een zeurpiet ben.

lees ook van Irene: irritante reclames

like Like
14 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Na jaren het zelf tig keer per week te hebben gedaan, doet sinds een jaar inderdaad – de man – de boodschappen. Hij neemt dan ons kindje mee, zodat ik thuis even meters kan maken qua werk. Ik werk vanuit huis en doe dat onder schooltijd, de avonden en … de weekenden. Nu is zaterdag inderdaad een rotdag qua boodschappen maar hij doet het nog net niet fluitend. Kind vindt het gezellig om mee te gaan (visfrietje bij de visboer, soms een mini-krentenbol bij de bakker). Ik vind het een prima oplossing zo. De doordeweekse kleine extra dingetjes halen doe ik dan.

  Beantwoorden
 2. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik herken dit maar al te goed! Wij doen ook altijd op vrijdag avond boodschappen en als het echt niet kan, dan maar op zaterdag

  Beantwoorden
 3. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik doe meestal op maandag en zaterdag boodschappen, maar op zaterdag is het inderdaad niet altijd even gemakkelijk om snel je boodschappen te kunnen doen. Dan irriteer ik mij inderdaad ook aan al die rond rennende kinderen.

  Beantwoorden
 4. Janet
  Janet zegt:

  Ik doe dagelijks na het werk een kleine boodschap. Meestal in het weekend doe ik een grotere boodschap, maar toch ben ik er dan over een aantal dagen weer voor de verse boodschappen.

  Beantwoorden
  • Irene
   Irene zegt:

   Aangezien ik de enige in het gezin ben met een auto, doe ik de wekelijkse boodschappen, de verse dingen en dingen die op zijn of vergeten worden door de anderen bijgehaald door de week.

   Beantwoorden
 5. Henk
  Henk zegt:

  Vrouwen die geacht worden de boodschappen te doen, en mannen zijn dan maar lastige in de weg lopende opvulling? Oké.. Is ook een mening volgens mij zijn de jaren 50 toch al weer enige tijd geleden…😂

  Beantwoorden
  • Irene
   Irene zegt:

   Ja je zou het verwachten en eerlijk is eerlijk er zijn ook zat mannen, die gewoon boodschappen doen en niet alleen als decoratie mee gesleept worden :)

   Beantwoorden
 6. Laura
  Laura zegt:

  Hihi, herkenbare blog! Ik bestel nu heel vaak m’n boodschappen online, waardoor ik me minder hoef te ergeren en me in bochten te wringen! Sinds ik mama geworden ben lukt het me ook veel minder snel, en dat frustreert soms!

  Beantwoorden
 7. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Oh, echt ik snap je helemaal. Ik kom uit principe niet op zaterdagen in supermarkten. En ik heb ook de luxe dat dit kan, omdat ik door de week ook tijd heb. Sterker nog, ik beschouw het als mijn plicht om niet op zaterdag boodschappen te doen omdat ik ook op andere momenten kan. Zo hebben de mensen die niet anders kunnen tenminste niet nog meer drukte.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)