Vergeten brood.

vergeten brood

Ik ga een werkgroep oprichten: het vergeten brood.

Iedereen weet inmiddels dat er vergeten groenten zijn en sterker nog, mensen weten ook wat die groenten zijn. Nog mooier je kan ze tegenwoordig bij de groenteboer kopen. Echt geen mens roept meer WATTTUU?  Wanneer je vraagt om pastinaak of meirapen. Oké, er zijn nog wel mensen die zich afvragen wat ze met een knolselderij moeten doen. Maar dat komt omdat we tegenwoordig niet meer zelf onze erwtensoep maken.

We kunnen stellen en doen dat bij deze ook: vergeten groenten zijn inmiddels niet meer vergeten.
Maar nu,….wat merk ik tot mijn verbazing en ontzetting: we dreigen brood te vergeten! Sterker nog: sommige brood is op een haar na uitgestorven! Echt lieve lezers, het is tijd voor een actie groep en vragen aan de minister.
Ik begin mezelf af te vragen of ik misschien Douwe Kroes niet volkomen ten onrechte heb uitgelachen….Inderdaad Douwe, meisje: willen ze wel dat we gezond zijn?

Vergeten brood in een stukje aluminium folie

Vorige week had ik ineens trek – je kent dat wel je denkt: dit wil ik eten: NU! Zo’n trek. In lekker zwart Fries roggebrood. Dat kocht ik altijd voor ongeveer 50 cent, een dik pak, gewikkeld in een altijd scheurend stukje aluminium folie.

De supermarkten zijn hier op hink-stap sprong afstand. De eerste had het niet. Die had twee soorten, lichtbruin roggebrood, 5 plakjes voor anderhalve euro in een milieu-onvriendelijk plastic doosje.
“Snert super”, dacht ik, “op naar de volgende” Daar was de situatie nog dramtischer. In het schap waar roggebrood hoorde te liggen, lag nog 1 pakje met 5 plakjes lichtbruin roggebrood. Stuk voor stuk in plastic gewikkeld…Ook een euro vijftig…

Ik heb 5 supermarkten afgelopen en ben tot de conclusie gekomen dat de gemiddelde supermarkt 7 ( zegge zeven ) planken ( let even op dus geen soorten he!) met crackers heeft, drie planken met beschuiten en 2 planken met ontbijtkoek. En 2 soorten ( let op soorten, geen planken) roggebrood.
Licht bruin, niet lekker zwart en Fries….

Dus ik vraag u: steun mij in mijn streven het Friese roggebrood voor uitsterven te behoeden!

Bron foto https://www.yummydutch.com/

like Like
5 antwoorden
 1. Puur Koken
  Puur Koken zegt:

  Het was mij inderdaad ook opgevallen dat er nergens meer fatsoenlijk en echt lekker roggebrood te koop is. Ben er niet super dol op, maar mijn man wel. Daarom bak ik het tegenwoordig zelf. Ik zal binnenkort het recept op mijn blog plaatsen, misschien vind je het leuk om het ook zelf te gaan maken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)