Ik zou het niet doen, Shirley

shirley

Het was het gesprek van de dag, nou ja, in ieder geval van twitter.
De drie vliegtuigjes boven Utrecht, met de volgende teksten:
Happy birthday, Shirley
Geef me een tweede kans
Ik mis je enorm

Wie zou de mysterieuze Shirley zijn, wie  wou die tweede kans en ….zou Shirley hem die geven??

wanneer Shirley het mij zou vragen

Wanneer Shirley het aan mij zou vragen, wat ze helaas niet deed…dan zou ik zegen: “meid wees blij dat je van die gozer af bent”

Nu denken jullie misschien dat ik stiekem weet, wie die minnaar is, die zijn boodschap de lucht in stuurde.
Geloof me, op mijn woord als vrouw. Ik heb geen idee.
Dat wil zeggen, ik heb geen idee wie de jongeman in kwestie is.

Over wie hij als persoon is, heb ik ideeën genoeg. En jullie ook dames.
Deze gozer kennen wij. Het is die jongen die zich als popi-jopi gedraagt. Die iedereen luid lachend op de schouders slaat. En dingen roept als :” Heeeee, ouwe rukker”
Het is die jongen die altijd als iemand een persoonlijk verhaal vertelt, dat verhaal  moet afsluiten met een oud-bakken grap, of  met zo’n dooddoener als “ja er is overal wel wat he”

je kan altijd ….

Wanneer in zijn vriendenkring een stel een beetje ruzie heeft, is hij er als de kippen bij om te zeggen: “Je kunt altijd bij mij komen, hoor. Ik weet wel wat een meid als jij nodig heeft. En hahaha, ik zorg nog dat je het krijgt ook”

We weten heus wel dat het allemaal onzekerheid is, van die jongen. Dat hij zichzelf overschreeuwt in een behoeft zichzelf te bewijzen.
Dat zou tot daar aan toe zijn, maar hij schreeuwt zo hard…en hij luistert zo weinig. Niet naar anderen, niet naar zichzelf. Nu ook weer: in plaats van zijn wonden te likken en te proberen er iets van te leren, huurt hij een vliegtuigje….zodat iedereen kan zien , hoeveel verdriet hij heeft. Hoe hard hij toch zijn best doet.

Shirley, meid…..

Shirley meid, het gaat niet over jou, het gaat over hem. Het zal altijd over hem gaan. Het enige gepaste antwoord is volgens mij: Vlieg op !

lees ook eens : Wat nu weer van Anneke de Jong

like Like
12 antwoorden
 1. &Xaar
  &Xaar zegt:

  Ow wat romatisch! Nu heb ik geen idee wat deze jongen geen relatie meer heeft met iemand die Shirley heet. Maar ik zou toch gaan nadenken of ik hem niet terug wil. Hij heeft immers heel Nederland er van overtuigt dat hij nog van haar houdt!

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Wat grappig hoe iedereen het anders kan bekijken, vanuit een andere invalshoek. Ik dacht in eerste instantie: “Aaaaaw”, maar nu ik zo jouw verhaal lees denk ik inderdaad:” Hé, maar dat kan ook waar zijn”. Bijzonder, grappig en tegelijkertijd een beetje melancholisch.

  Beantwoorden
 3. Carlijn / Cinemalijn
  Carlijn / Cinemalijn zegt:

  Wat schrijf je mooi! Een van mijn beste vriendinnen heet Shirley dus ik stuur dit artikel even naar haar door, denk dat zij dit ook wel kan waarderen!

  Beantwoorden
 4. Maaike | Travelbliss
  Maaike | Travelbliss zegt:

  Geweldig jouw interpretatie hiervan en hoe je hier zo’n intrigerend blog over maakt! Heerlijk om te lezen ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)