Wat weet jij van soep?

soep

Soep, welk probleem in de wereld is er niet mee opgelost?

Grieperig ? kippensoep. Verliefd ?? tomatensoep. Lang geschaatst? bruinebonensoep.
Last van nostalgie ? erwtensoep zoals oma die op tafel zette. ( Waarschijnlijk haalde oma die ook gewoon uit een blik , maar dat doet er niet toe) Op de Franse toer? Dat wordt uiensoep.
Vegans op visite? groentesoep. Geen zin om te koken? goulashsoep.
Wil-je-me-het-huis-uit-hebben ? gebonden champignonsoep. Ik ben me ervan bewust dat hier ruimte zou moeten zijn voor een individuele invulling, zet jouw wil-je-me-het-huis-uit-hebben-soep vooral hier onder in de comments.

soep

Wat hebben we toch met soep?

Mijn persoonlijke –  beslist niet wetenschappelijk bewezen – theorie is dat we iets hebben met soep omdat het oer-voedsel is. Vergeet het Paleo en Poppi dieet. Het echte authentieke oer voedsel is soep.

Waarom weet ik dat zo zeker, vraag je je af? Nou dat is simpel: ik ben huisvrouw. Ik sta in de keuken en kook. Mijn voor-moederen kookten ook, maar hadden geen keuken. Geen gasfornuis met pitten.
Maar een houtvuurtje met een grote pot er boven. Daar moesten ze alles in klaar maken, de aardappels, de groenten en het vlees. Ze knikkerden alles in die pot, en hoopten maar dat het op tijd gaar zou worden. Om aanbranden te voorkomen, goten ze er een flinke scheut water bij ( en wie weet wel een restje bier van gisteren). En wat krijg je als je alles in een pan mikt met een flinke sloot water ? Juist: een soepie.

soep

  en nu taalsoep:

Alles loopt in de soep…
Dat is bijna net zo erg als wanneer je ergens geen soep van kan maken. Dat snap je nu ook, want soep maak je eigenlijk helemaal niet…die ontstaat. Dus als je het niet meer kan maken, wat heb je dan nog ? Een soepzooitje…denk ik. Hoewel…
De soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend….dus misschien valt het allemaal wel mee. En zo niet, ja jongens, dan wordt het linke soep. En die kan je echt beter laten staan.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)