Half leeg of half vol ? Lekker belangrijk…

half leeg half vol

Half leeg of half vol ?

Je kent het ongetwijfeld, dat eeuwige gezeur of het glas half leeg dan wel half vol is. En dan heb je ook nog eens al die grappenmakers die roepen: het maakt niet uit wat dat glas is, als er maar wat inzit! En daar zit natuurlijk ook weer wat in…

De vraag is het glas half leeg of halfvol is volgens mij totaal niet relevant. Het is niet de vraag waar het om draait. De vraag waar het echt om gaat is: waar  had je behoefte aan?
Als je bij jezelf denkt: nou ik heb nog een half glaasje wijn staan, dat drink ik eens lekker op en dan kruip ik mijn bedje in…dan is dat halve glas meer dan genoeg.

half vol half leeg

Maar als je net hebt besloten nu eindelijk te doen wat je vriendinnen je ondertussen al jaren aanraden: te kappen met die eikel, die je alleen maar geld kost…Dan kan een glas wijn wel eens veel en veel te weinig zijn.
Zeker als je gaat zitten bedenken hoeveel geld hij je eigenlijk wel gekost heeft…Nou, daar gaat, zonder problemen een halve fles…En aan het einde van die drie glazen ( er gaan zes glazen uit een fles, heb ik me laten vertellen ), realiseer je je dan plotseling dat je toch van het stuk ongeluk houdt… Dan heb je schat ik losjes in aan de hele fles nog niet genoeg …

half leeg half vol

Het is wel prettig om je te realiseren dat half lege en half volle glazen dus niks te maken hebben met het feit dat je een pessimist dan wel een optimist ben. Waarbij ik persoonlijk ook altijd een licht verwijtend toontje hoor. Je behoort dat glas wel als halfvol waar te nemen!

Half leeg of half vol is dus gewoon een on-vraag. Volgens mij moet de vraag zijn : hoeveel dorst heb je ?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)