Wat mot ik met die Quooker

quooker

“Ooohhh”, zegt iedereen, “zit er een Quooker in je nieuwe huis?? Bof jij even”

Ongeveer een jaar geleden schreef ik een artikel dat ik een afzuigkap een absoluut volkomen, volstrekt nutteloos stuk gereedschap vond in de keuken. Het stond voor mij met stip op nummer een van de apparaten die ik niet nodig heb.

Ik zeg stond. Want ik had het fout. In mijn nieuwe huis hier in het andere A, zit een Quooker in de keuken.
Een tijdje terug, toen een neef van mij (een aangetrouwde, ik zeg het er maar even bij) een nieuw huis kocht, gaf hij een housewarmingparty. En bij de tocht door het nieuwe huis werd in de keuken de Quooker trots geshowd.

Wat heb je aan de Quooker, vroeg ik

“Hebbie, daar nou eigenlijk wat aan?” informeerde ik. Aangetrouwde neef werd helemaal enthousiast. Het bleek een fantastisch apparaat te zijn. Als je bijvoorbeeld pasta wilde koken, kon je het water kokend op zetten. Superhandig!

“Tja”, dacht ik bij mezelf “je moet voor de pasta toch ook de uitjes en de knoflook en de tomaten snijden. Dat doet die Quooker niet voor je….”

In mijn nieuwe huis…

Hier in mijn nieuwe huis hebben we dus zo’n ding en ik moet het hem nageven: hij bevestigt al mijn vooroordelen. Hij staat in de weg in mijn keukenkastje, hij kost stroom ook als ik drie dagen gene kokend water tap. Oké het is niet veel stroom, maar het is stroom en het gaat om het principe.
Het normale hete water is ook kokend heet, en dat vind ik vervelend. Kortom: eruit met dat ding.

Ik gooide hem in de familie-app en ja hoor een liefhebber meldde zich direct (dit keer niet aangetrouwd….) Het lieve kind raadde ons wel aan, het een maandje aan te zien. We moesten wennen, volgens haar.

Zoonlief die het werkwoord nerd zijn in vele talen vervoegd, had de oproep niet gelezen. “Waarom doe je hem weg, zo handig!”, zei hij.
“Waarvoor???” riep ik. “Als je instant noodles wil”, zei hij “of thee, of cup a soup, of….” Hij onderbrak zichzelf en keek me aan. “Nee, jij doet er niks mee” begreep hij.
Maar ik begrijp nu wel waarom mijn aangetrouwde neef het zo handig vindt voor het koken van pasta. Die maakt geen pasta saus, die heeft vast een instant pakje pasta saus waar alleen heet water bij moet…..

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)