10 dingen waar je er beslist teveel van hebt…..

spullen

Tenzij je een geweldige, overgeorganiseerde opruimer bent, heb je van een aantal spullen gewoon teveel in huis. Wedden dat je zelfs deze lijst van 10 moeiteloos kan aanvullen?
Nou daar gaan we dan:

-1 Vazen
Ik weet niet of je het wel eens gemerkt hebt, maar vazen zijn zeer modegevoelig. Die gezellige oranje vazen uit de sixties, passen nu alleen nog in een overtuigd retro-interieur… De accubak als vaas is ook volledig passé! Wedden dat jij nog een paar heel ouderwetse vazen achter in de kast hebt staan, naast een heel leger kleine, grote, iets kleinere en iets grotere vazen, die je nooit allemaal gebruikt?

– 2 Kussens
We leven al jaren in een ware kussenterreur. Geen inrichting is volledig zonder gezellige kussentjes, die dan om de zoveel jaar van maat veranderen. Geloof mij maar, de 40 cm bij 40 cm is uit. Wat doe jij? Jij bewaart ze stiekem toch omdat je er zelf-wel-nieuwe-hoesjes–om-gaat–maken.

– 3 Dekentjes
Nu we het toch over de gezellige zithoek hebben, hoeveel leuke dekens en plaids heb jij liggen? Wedden dat het er minimaal 2 zijn? Kan iemand mij uitleggen waarom wij in volledig geïsoleerde en centraal verwarmde huizen, dekens op de bank leggen?

– 4 Fotolijstjes
Natuurlijk heb je foto’s in huis, maar waarom zitten ze in allemaal verschillende fotolijstjes? Die ook nog eens niet bij elkaar passen? Die een stof vreten waar je helemaal akelig van wordt? Durf te leven, durf te ruimen! Hang een mooie grote foto aan de wand en stop de rest van de foto’s waar ze horen: in een album. Fotolijstjes zijn spullen die je makkelijk kan missen.

– 5 Mokken
Mokken, bekers en kopjes, ze zijn breekbaar. Dat wist je wel. Dat schattige setje van 6 mooie mokken, dat zo ontzettend leuk in je glazen vitrine kast staat, is allang gereduceerd tot een set van twee. De set die je daarna gekocht hebt ook… De restjes heb je achter in de kast geschoven: voor-als-je-veel-visite-hebt… Ik zeg weg er mee!

Zodra je leuke set tot 2 is gereduceerd, breng je die laatste 2 naar de kringloop. Daar kun je nog even kijken of je je set toch nog compleet kan maken (er hoeven maar 2 anderen hetzelfde gedaan te hebben) Zo niet, ben jij je oude troep mooi kwijt en koop je een nieuw set! Tig verschillende mokken behoren met stip tot spullen die je kan missen.

We zijn pas halverwege!

– 6 Kaarsen
Tegenwoordig is het altijd kerst… groene kaarsen, gele kaarsen, waxinelichtjes…
Gezellig hoor, maar, zeker in de zomer, hoe vaak steek je ze eigenlijk aan?

– 7 Koelkastmagneten
Zo leuk! Die vrolijke magneten. Wat moet je er mee? Geloof mij, twee magneten is meer dan genoeg!

– 8 Koelkastdoosjes
Over koelkasten gesproken, bewaar jij ook zoveel koelkastdozen zonder deksel en deksels zonder doosje? Ik wel. Je wil niet weten hoeveel ruimte dat in beslag neemt, in mijn toch al overvolle kast.

– 9 Keukenhulpjes
Als je vanavond gaat koken, kijk dan eens kritisch naar je keukenspullen. Ik bedoel nog niet eens de apparaten die je 2 keer per jaar gebuikt, zoals je pastamachine en je eiersnijder.
Nee ik bedoel: hoeveel pepermolens heb je? Hoeveel pollepels? Hoeveel zoutvaatjes…

– 10 Badhanddoeken
We zijn er allemaal verslaafd aan: grote dikke badhanddoeken, het is alleen zo jammer dat ze er dagen over doen om droog te worden… Een beetje minder dikke handdoek kan ook best hoor.

lees ook: Verloren vreugdes…

 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)