Ik hou zo van servies

Ik hou zo van servies

over een zwak voor servies

Je moet me niet geloven als ik zeg dat ik niet materialistisch ben. Dat moet je trouwens nooit van iemand geloven, ik zeg het je maar even. Niet zeggen dat je niet gewaarschuwd was. In ieder mens zit een hebberig, materialistisch trekje. Hindert niks, zolang het in je leven niet de boventoon voert.

Goed ik lijk dus iemand die niet om uiterlijk vertoon geeft. Als je mijn kleding ziet, die ik weet niet hoeveel modes achterloopt en mijn schoenen die ook niet meer kunnen, geloof je me ter plekke.

Als je bij me binnenkomt, je bent echt van harte welkom, koffie en wijn zijn in voorraad en als je echt graag wil heb ik ook nog een trommel met theezakjes, zul je onmiddellijk zien dat mijn huis zorgvuldig niet in een stijl is ingericht. Ik noem dat eclectisch. Een duur woord voor zooitje ongeregeld.
Een eclectische woning inrichting is vele malen goedkoper dan een bepaalde stijl volgen, geloof mij.
En vele malen minder vermoeiend, maar dat is een ander verhaal.

Goed, zo op het oog zie ik er dus niet materialistisch uit. Maar ik ben het wel ! Er zijn zaken waar ik dol op ben. En een daarvan is servies
Het enige wat mij tegenhoudt in het uitgebreid en zonder enige gene stapels serviesgoed te kopen, is gebrek aan kastruimte.

servies: het liefst zou ik kopen,kopen, kopen…

Maar anders kocht ik borden en schalen voor elke gelegenheid, in alle maten en kleuren en materialen.

Dan had ik borden met kleine fijne bloemetjes. En stevige schalen, in stoer oerbruin aardewerk. Dan had ik sophisticated zwart-wit servies met kristallen glazen.
Dan had ik vrolijke blauw witte borden met bij passende mokken en servetten. En natuurlijk ook een thee-servies van Blond Amsterdam. En een retro-servies met bruin oranje motieven, zo heel erg hip!

Ik heb dat dus allemaal niet, omdat ik er geen ruimte voor heb. Ik behelp me met een servies met allemaal verschillende kleuren borden.

Iedereen vindt het vreselijk….

Lees ook eens Home, door Anneke de Jong of..5 ongewone huisdieren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)