Een kaartje bij Kaartje2go !

trouwkaart

Avonturen bij het maken van een trouwkaart

Binnenkort trouwt een vriendin van mij en ik kan je niet vertellen hoe leuk ik het vind, dat ze zo’n fijne partner heeft gevonden. Ze passen zo enorm goed bij elkaar, het is echt geweldig om te zien.

Ook wanneer je de bruiloft klein en knus houdt, zoals zij van plan zijn, komt er nog genoeg op je af.
Vandaar dat mijn vriendin me vroeg of ik haar wilde helpen met de trouwkaarten

“Natuurlijk!”, zei ik stoer. Een tijd geleden had ik al eens kaarten gemaakt bij Kaartje2go en dat was me best bevallen.
Vanmorgen ging ik aan de slag. De keuze bij Kaartje2go is reuze en ik moet bekennen dat het eerste half uur “verloren”, ging aan heerlijk rondneuzen. Kaartjes sturen is gewoon zo ontzettend leuk, als zender, maar ook als ontvanger. En makkelijker kan het niet, je maakt een kaart, je geeft het adres van de ontvanger op en HUP! Die heeft hem de volgende dag in de bus. Zonder dat ik naar de brievenbus hoef te lopen. Iets waar ik om de een of andere reden een hekel aan heb….

Maar terug naar mijn missie: een trouwkaart!

Hoe maak je een trouwkaart?

 Jullie begrijpen dat ik uit privacy overwegingen niet de echte namen van mijn vrienden ga prijsgeven. En dus kan ik ook geen foto’s uploaden. En dat is wel een beetje jammer, want er zijn met foto’s zo veel enorm leuke mogelijkheden! Je snapt dat ik die ten volle ga benutten voor de kaart die ik uiteindelijk voor mijn vriendin ga maken.
En ik geef je de tip: als je een leuke trouwkaart wil maken bij Kaartje2go, zorg dat je veel leuke foto’s van het bruidspaar to-be hebt.

Klassieke trouwkaart

Ik besluit eens te gaan experimenteren met een mooie klassieke kaart. Met Nederlandse tekst, waarom zouden we Engels spreken, als we in Nederland wonen?  Ik klik de kaart van mijn keuze aan: prachtig blauw en goud! En dan,  heel even, weet ik het niet meer….
Naast de kaart is een editor: daar kan ik alles in regelen: lettertype, lettergrootte, kleur, plaatjes die ik wil uploaden: noem het maar op. Maar waar geef ik aan om welke tekst het nu gaat??
Ik kijk, ik staar, ik zucht diep en… lach mezelf heel hard uit. Zet de cursor op de kaart, op de tekst die je wil wijzigen en typen maar!

Het gevoel wat ik destijds ook bij Kaartje2go had, komt weer helemaal terug: ik waan me een eerste klas ontwerpster!

Hippe trouwkaart

hippe trouwkaart

Na de klassieke trouwkaart, besluit ik een hippe trouwkaart te maken. En die lukt ook heel prima.
Ik wijzig de tekst, naar de tekst die beter past bij mijn bruidspaar en laat het plaatje staan: dat is gewoon te leuk.
Ik merk dat ik het fijn vind dat er al teksten op de binnenkant van de kaarten staan, dat zorgt er namelijk heel adequaat voor dat ik geen gegevens vergeet….Het is namelijk heel fijn voor de ontvangers dat alle info: waar, hoe laat, wie is de ceremoniemeester, wel op de kaart staan!
En in mijn ontwerp ijver zou ik dat zo maar kunnen vergeten…

En dan, omdat ik het niet kan laten, stuur ik nog even een kaartje aan een andere vriendin. Ze is morgen jarig….

verjaardagskaart


lees ook eens: voedingssupplementen worden meer gebruikt dan je denkt

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)