Vier van die rampen in het huishouden.

huishouden

Over het algemeen gesproken heb ik geen hekel aan het huishouden. Maar het moet geen levenswerk worden zeg maar. En het moet ook soepeltjes gaan. Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het rampen in huis. Ik zal er eens een paar opsommen

1 Het brandalarm

Omdat wij ook een kantoor in het huis hebben, zijn we verplicht brandalarmen op te hangen.
Zeker de eerste keer, dat de batterij van zo’n ding op is, is een ramp.
Ergens in je huis piept iets…WAAR???? Waar komt die ellendige doordringende piep vandaan??
En als je dan eindelijk hebt gelokaliseerd waar de piep vandaan komt, dan heb je de juiste batterijen niet in huis…
En je hebt een man nodig. Ik kan er niet bij

2 De Kat


Het is fijn om een kat te hebben, het beest houdt duidelijk van mij en komt  ’s avonds spinnend op mijn schoot liggen. Dat hij in het voor en na jaar mijn meubels bedekt onder zijn haren: ik neem het voor lief. een niet te vermijden onderdeel van he thuishouden.Maar het gebeurt mij ook wel eens, gelukkig niet vaak, dat ik s morgens de trap af kom en dan ruik ik iets..iets heel smerigs. De kat heeft op de mat gepoept!! Getverderrie. En vooral in de vroege ochtend. Ik heb ondertussen een diploma in de mat schoonspuiten…

3 De oven

Ik hou van koken, bakken en braden. Maar als ik ergens gloeiend de pest aan heb, dan is het wel aan taarten of ovenschotels die gaan lekken…ze lekker naar onderen. Onderin je oven. En dat kan je dan weer schoon gaan bikken.. Blehhhhh. Je kan het ook laten. Dan stinkt de oven de volgende keer dat je haar gebruikt het huis uit. Een aangekoekte oven schoonmaken. Het is geen huishouden meer. Het is slavenwerk.

4 De was valt.

Wij wonen in een drive-in woning en wanneer ik de was niet in de droger wil doen – milieu bewust typje dat ik ben, hang ik haar op het balkon. Meer dan eens gebeurt het me dat een kledingstuk naar beneden valt. In de tuin. Daar lopen kippen… Juist. Dan kan ik opnieuw gaan wassen…

Dat waren er vier. Er zijn er veeeel meer…


En dan ben je blij dat je jachtslot St Hubertus niet hoeft schoon te houden

like Like
Like
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)