Azijn zeiken, schroevendraaier therapie en het voordeel van ouder worden.

azijnzeiken

Wanneer ik onder de douche stap, hou ik me eerst even bezig met een stevig rondje azijn zeiken.
Ik giet een scheut schoonmaak azijn op een schuurspons en boen me suf op de deuren van mijn douche.
Toen we hier net kwamen wonen dacht ik “Gut, wat een aparte deuren zijn dit. Ze hebben langs alle randen een soort kantpatroontje zitten. Apart.” Bij nadere inspectie, bleek het geen kantrandje dat door een slimme douche-ontwerper op de glazen deuren was aangebracht. Het was kalk.

Ik sopte het met azijn en zag het in witte straaltjes mijn douchedeur afdruipen. “Gaat goed”, dacht ik nog. Weinig kon ik vermoeden, dat ik dit proces tot vervelens toe zou moeten herhalen. Wat er in weken, maanden, jaren opkomt, gaat er niet in een keer azijn zeiken af. De vier deuren koste me acht dagen.

Helaas zat de kalk ook aan de buitenkant van de douche, langs de randjes waar die deuren instaan.
Met azijn bereikte ik helemaal niks. Dus besloot ik over te gaan op de schroevendraaier therapie.
Voor het geval je hem nog niet kent, het gaat als volgt:
Neem een schroevendraaier, ram hem met geweld onder een plak vieze, aangekoekte bruin geworden kalk. Als je geluk hebt, vliegt de klont weg. Als je pech hebt, moet je het proces herhalen tot je het zojuist beschreven resultaat bereikt hebt.

Het plan was, dat we deze badkamer zouden laten verbouwen. We zouden daar een leeftijd bestendige badkamer van laten maken. Compleet met dubbele douche. Zo  comfortabel als je elkaar moet gaan helpen met haren wassen, en anders ook heel gezellig. Een badkamer zonder hoge instappen en gladde tegels waar je op kan vallen. We zagen het helemaal voor ons.

Niks geen azijn zeiken, en al helemaal geen schroevendraaier therapie….

Maar ja, elke aannemer die je benadert, komt met  Chinezen die niet produceren en Russen die het gas afsluiten en meer van dat soort vreselijks. En het hele verhaal komt er op neer dat de aannemer en gene tijd heeft en drie keer duurder is dan je verwacht . Terwijl hij normaal al veel duurder is dan je hoopt….

Kijk, en nu komt het grote voordeel van ouder worden:
Die praatjes hebben wij wel vaker gehoord. En we weten dat ze worden gevolgd door een tijd dat aannemers beleefd bij je aankloppen met de vraag of je nog een klusje hebt….

Weet je, wij zijn nog lang niet echt oud. En een potje azijn zeiken op zijn tijd, dat is best leuk.

Waarvan acte

Lees ook eens: brood van Gisteren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)