Over die deur en dat venster of ieder nadeel heb se…

voordeel

Het kan even duren, maar dan zie je altijd je voordeel, geloof mij maar

Tergend, hemeltergend langzaam gaat het. Duizelingwekkend traag mag ik wel stellen en dan overdrijf ik niet.

Ik heb het over mijn rondingen, of eigenlijk: over het niet verdwijnen van die rondingen.
Want ik zal je vertellen: die kilo’s horen daar niet. Ze zijn daar nooit geweest. Ze zijn niet van mij. Maar ze zitten er toch. Dus. Nadat ik stopte met (ketting) roken, slipten er gezellig 5 kilo bij: ik kon dat hebben. Toen ik stopte met menstrueren, kreeg ik er opnieuw 5 bij. Dat vond ik minder, maar ( ik heb het hier over voordeel, al geloof je dat op dit moment misschien niet) ik kreeg er ook borsten bij. Nooit gehad, altijd best wel willen hebben. Zeg nou zelf, cup net-an A is niet veel.

We zijn dus nu 10 kilo en 2 cup maten verder. Allemaal nog wel te doen, nou ja op het moment dat ik in een optimistische bui ben. Maar toen kropen er de afgelopen jaren nog een paar kilo’s bij.
Het moet ‘nachts gebeurt zijn, op momenten dat ik diep in slaap was. In wakende toestand had ik het niet goed gevonden, dat snap je. Want daar kan ik helemaal geen enkel voordeel in zien.

in dit systeem zit wel een voordeel

Enfin 11 maanden geleden, besloot ik: genoeg is genoeg. Ik at niet meer tussen 22.00 uur en 10.00 uur, ik deed een work-out van 10 minuten in de ochtend en liep verder op de dag een powerrondje van een kwartier. Dit systeem had als voordeel dat ik het lang zou kunnen volhouden.

Nou dat mag ook wel !!!!Tergend traag verdwijnen mijn rondingen…in 11 maanden 5,5 kilo om precies te zijn.
Daar had ik goed de pest over in, dat kan ik je verzekeren.

Tot dat ik me realiseerde, dat ik heerlijk in mijn vel zit. Dat die work-out in de ochtend, waar ik zo’n hekel aan had, nu een plezierig begin van de dag is. Dat ik niet meer zonder powerrondje kan.
En dat ik veel minder stijf ben, dan een jaar geleden.

Hoe zat het ook al weer: als het leven een deur sluit, opent het elders een venster en elk nadeel heb se….

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Sandra
  Sandra zegt:

  Mijn gewicht blijft eigenlijk altijd constant zonder er moeite voor te doen. Bewegen doe ik niet veel, maar we eten wel gezond en koolhydraatarm

  Beantwoorden
 2. Cheryl
  Cheryl zegt:

  Eigenlijk draait het daar ook alleen maar om. Die cijfers zijn maar cijfers. Het belangrijkste is dat je je goed voelt en dat je lekker in je vel zit.

  Beantwoorden
 3. Heleen de Jong
  Heleen de Jong zegt:

  Hier weinig aanleg voor extra kilo’s, maar ik beweeg bij voorkeur zoveel mogelijk en eet zo gezond mogelijk, dat helpt idd echt om gewoon lekker in je vel te zitten!

  Beantwoorden
 4. Yaika
  Yaika zegt:

  Daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Het getal op de weegschaal is niet belangrijk, zolang jij je fit voelt en lekker in je vel zit!

  Beantwoorden
 5. Puur Koken
  Puur Koken zegt:

  Die kilo’s komen mij bekend voor. Ik moet dan ook echt weer gaan sporten en ik wil iets aan mijn eetpatroon gaan doen, koolhydraat arm ofzo.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)