Omscholing anno 2020, deze ontwikkelingen spelen er

omscholing

In de samenleving zijn altijd ontwikkelingen gaande, van toename van werkloosheid tot krapte op de arbeidsmarkt. Een deel van de ontwikkelingen leidt tot veranderingen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld dat er ineens een grote vraag ontstaat naar een bepaalde beroepsgroep. Of dat er een tekort is aan personeel in verschillende sectoren. Het is als je aan omscholing denkt handig om bij deze ontwikkelingen stil te staan. Je hebt dan de mogelijkheid om voor omscholing te kiezen voor een beroep waar nu of in de nabije toekomst veel vraag naar is.

Ontwikkelingen in de samenleving

Er komen steeds meer mensen buiten de samenleving te staan die professionele ondersteuning nodig hebben. Wat dat betreft zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van omscholing. Bijvoorbeeld met het volgen van een opleiding waarbij er sprake is van verdieping in het sociale leefklimaat in wijken. Of om kennis op te doen over de wijze waarop gemeenschappen en individuen functioneren. In dat kader is het onder meer mogelijk om een opleiding Social Work te volgen. Daarmee is het mogelijk om mensen die buiten de samenleving staan de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Bijvoorbeeld door hen te begeleiden bij financiële problemen of bij verslavingsproblematiek.

Ontwikkelingen in het onderwijs

In het onderwijs is er al jarenlang een probleem als het gaat om de invulling van het personeelsbestand. Het tekort aan leraren verdwijnt voorlopig nog niet en er zijn altijd leraren nodig om onderwijs te geven. Het is daarom aantrekkelijk om je om te scholen tot leraar in het primair onderwijs. De PABO opleiding is daar een geschikte opleiding voor, want daarmee kan je in het basisonderwijs aan de slag.

Ontwikkelingen in de zorg

Het is in de zorgsector hetzelfde gesteld als in het onderwijs. Er is een tekort aan zorgpersoneel en de zorgbranche biedt het gunstigste arbeidsmarktperspectief. Dat heeft onder meer te maken met vergrijzing die in de toekomst alleen maar verder toeneemt. Er is nu zorgpersoneel nodig, maar in de toekomst eveneens. Omscholing tot verpleegkundige of tot een andere functie in de zorg biedt dan ook prima uitzichten op werk. Er werken overigens al meer dan een miljoen mensen in de zorg en toch is dat nog niet voldoende. Er zijn bovendien op verschillende niveaus opleidingen in de zorg te volgen, waardoor er een ruime keuze is als het gaat om omscholing

lees ook eens tips voor een betere nachtrust voor je kind

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)