Quitter’s day

quitter's day

Quitter’s day

Ik weet niet of jullie het gemerkt hebben, maar gisteren was het Quitter’s day.

Wetenschappelijk bewezen stopt de mens massaal haar goede voornemens op 19 januari. “Ooooohhh, dus daarom ben ik gisteravond lekker aan de wijn gegaan”, denk nu menigeen. Dat was niet mijn zwakheid, dit ligt wetenschappelijk al van te voren vast.  Het was Quitter’s day.En gelijk heb je om zo te denken.

Van al dat gezeur over goede voornemens, stoppen met eten, stoppen met roken, stoppen met drinken, stoppen met leven, wordt een vrouw – in mijn ogen – moe. Heel moe en heel ongemotiveerd om wat dan ook maar te veranderen. En dan moeten ze al helemaal niet aan komen met Quitter’s day: nationale opgeef dag.

leve quitter’s day!

Wellicht, het kan, heb je voor jezelf de conclusie getrokken, dat dat ene glaasje wijn  ’s avonds voor het naar bed gaan, is uitgegroeid tot vier glaasjes per dag. En dat vind je misschien toch wel veel. Dan heb je geen behoefte aan gez** over het al dan niet nut van dry january, dan moet je per dag proberen minder te drinken. En als dat een dagje niet lukt, heeft dat niks met quitter’s day te maken. Dan heb je gewoon de volgende dag, om het wel te laten lukken.

Stel, je vindt de kilootjes die er zo langzamerhand stiekem en zonder toestemming te vragen aangekomen zijn, best heel vervelend. En je besluit te proberen er een paar kwijt te raken. Dan zal je eerst op zoek moeten naar een manier van lijnen die bij je past. Daar kan je even mee bezig zijn. Moet je het afvallen opgeven en nog wel op Quitter’s day, als blijkt dat een methode niet bij jou past? Helemaal niet, er is altijd een volgende dag om iets anders uit te proberen.

Er is altijd een morgen

Stoppen met roken is echt heel moeilijk, de verslaving aan nicotine is er een waar je misschien niet zo zeer geestelijk als wel lichamelijk moeilijk vanaf komt. Maar heeft iemand dan een – zoals een reclame suggereert een coach nodig die door de telefoon brult: JE BENT GESTOPT !!!!? Volgens mij niet. Hooguit heb je een coach nodig die zegt: hoe vol! Het wordt iedere dag makkelijker!

Hoezo Quitter’s day?? Er is altijd een morgen !

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)