Vakantiestress en de twee slipjes

vakantiestress

We gaan het hier niet hebben over vakantiestress. Het is een afgezaagd en uitgekauwd onderwerp.
Iedereen heeft vakantiestress, je weet het zo onderhand wel. Tickets boeken. Koffers pakken. Wat neem ik mee, wat neem ik niet mee ( o help, dit jaar past mijn bikini al weer niet ) Kat naar je zuster brengen. Voldoende leesvoer op je e-reader zetten. De juiste zonnebrand ( mijn god wat IS de juiste zonnebrand ) in de juiste hoeveelheid zonebrand inslaan. Opladers niet vergeten in te pakken…ECHT niet vergeten in te pakken…

Zo erg is de vakantiestress nu ook weer niet


Dat weten we toch allemaal al lang. En we weten ook dat een normaal mens niets heeft aan de tips die opruimcoaches en andere vrolijke types ons geven. Laat staan die verschrikkelijke filmpjes op You tube, die je laten zien hoe je de inhoud van twee volledige kledingkasten in een koffer gepropt krijgt. Let wel : zo rol-handbagage koffer.

Goed dat zij dus allemaal zaken waar je als normaal mens vakantiestress van krijgt, maar nu ook weer niet zoveel stress. Hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt in redelijk stress loos met vakantie gaan.
Waar ik het over wil hebben, zijn de twee slipjes….

De twee slipjes


Je hebt dus de koffers gepakt, de laatste was gedraaid, de spullen uit die was aan een lijntje gehangen ( zeker droog als je thuiskomt ) en dan ga je nog even douchen en trek je een schone slip aan. Jij en je partner. En jullie gooien die slip in de wasmand. En gaan onbezorgd op vakantie.

Denk je eens in

Hoe denk je dat dat is voor die slips? Die liggen daar minstens een week, ik ben bang twee, wie weet zelfs drie weken, tot elkaar veroordeeld in de wasmand…
Hoe moet dat zijn?Over vakantiestress gesproken.Daar lig je dan. Je hebt de ander niet mogen uitzoeken, waarschijnlijk ben je hem in de wasmachine of droger wel eens tegengekomen. Maar toen waren jullie fris…
Schamen ze zich voor elkaar? Gaan ze schelden: “Je stinkt!!” “Ik???, Je zal jezelf bedoelen!”
Steunen ze elkaar : “heus dit gaat over, ze zullen ons echt niet voorgoed in de steek laten”
Ontwikkelen ze een zeg maar lotgenotenband?

en als dan eindelijk

Soms horen ze natuurlijk de brievenbus klepperen, maar verder blijft het stil….heel stil.
En als dan eindelijk de voordeur opengaat en ze stemmen op de trap horen, veren ze op!! Hoera !! De bevrijding is daar. En dan worden ze bedolven, gesmoord onder een enorme berg, heel vieze was.

De vakantiestress die wij ervaren, is niets vergeleken bij de vakantiestress van de achtergebleven twee slipjes…

met dank aan Belinda

like Like
Ha Ha
1
17 antwoorden
 1. Dennis van Elten
  Dennis van Elten zegt:

  geinig zeg ik ga straks op vakantie maar ben nu al bezig met wat ik ga mee nemen en hoe ik het ga meenemen. Ik reis graag licht dus heb niet veel bagage mee.

  Beantwoorden
 2. Liz
  Liz zegt:

  Hahaha 😂 geniaal maar het is wel zo. Gelukkig woon ik nog thuis dus wast mijn moeder alles weg. Wanneer wij op de huisdieren van iemand anders passen draaien we even het restantje vieze was weg, wel zo fris.

  Beantwoorden
 3. Rory
  Rory zegt:

  Hahaha, ik moest hard lachen hierom. Zullen we de twee slipjes – in een stoffen zakje – meenemen en ze op de vakantiebestemming alsnog snel wassen? Of doen we nog even snel een handwasje zodat ze lekker kunnen drogen (een tot 3 weken) aan het wasrek. Of komt er dan een laagje stof op. En moet je ze – eenmaal thuis – opnieuw wassen? Keuzes, keuzes.

  Beantwoorden
 4. Bettie
  Bettie zegt:

  Ooh heerlijk dit! Ik dacht heel even dat je het over stress ging hebben (heb ik overigens nooit last van) maar het nam echt een geweldige wendig. Leuk en grappig geschreven!

  Beantwoorden
 5. Maaike
  Maaike zegt:

  haha, ik heb nooit vakantiestress, zolang je maar je paspoort hebt, portemonnee, telefoon en camera, de rest kan je altijd kopen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)