Over huishouden, gewoontes en complotten.

huishouden

Aan mij gaat geen huisvrouw verloren, echt niet, ik ben niet van het huishouden
Ik hou de boel schoon omdat vies vervelend is. En ik kan het weten. Aan mijn moeder is ook geen huisvrouw verloren gegaan. Dat dienstmeisjes meisjes voor halve dagen werden en meisjes voor halve dagen werksters werden die twee keer in de week kwamen, veranderde niets aan mijn moeders routine in het huishouden. Ze stofzuigde om twee dagen ( we hadden 1 hond met lange haren en 2 katten). De rest deden de dienstmeisjes die meisjes voor halve dagen werden, enzovoorts.

Mijn moeder en het huishouden


Naast dit huishouden, kookte mijn moeder dagelijks en dat vond ze een geweldige prestatie van zichzelf. Ze werd een absolute ster in koken in twintig minuten. En dat voor de Iglo diepvries maaltijden waren uitgevonden, besef het wel. Had ze die gekend dan waren wij het eerste Nederlandse gezin geweest dat op zijn Amerikaans van tv-diners had geleefd. ( Ik weet niet of ze nog bestaan, maar dat waren maaltijden in allumium bakjes, errug vies, die je in de oven moest zetten en voor de tv op eten)

Wanneer ik mezelf vergelijk met mijn moeder heb ik het beter getroffen dan zij, als het over huishouden gaat. Ik ben niet groot geworden met inwonende dienstmeisjes, ik ben blij met mijn Poolse poetskabouter die al 25 jaar lang twee uur in de week langs komt. Dat is punt een en punt twee is dat ik wel van koken hou.
Ik kan in 20 minuten iets lekkers op tafel zetten en dat vind ik nog leuk om te doen ook.
Punt drie waarom het huishouden makkelijker is voor mij dan voor van mijn moeder: ik zie vuil en ik ben blij dat het weer weg is.

Mijn moeder zag het gewoon niet. Van die blinde vlek van mijn moeder heb ik veel geleerd. Ik begrijp het wanneer mensen een blinde vlek hebben. Wat je niet ziet bestaat niet, mij hoef je er niets over uit te leggen. Ik zie de voordelen !

Wat niet wil zeggen dat ik het niet stom vervelend vind. Of het nu over stofnesten met kattenharen of complotten gaat

meer gekke verhalen over het huishouden lezen? lees De ilussie van de lege wasmand of : ik heb negatieve energie

like Like
1 antwoord
 1. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Soms zou ik het toch fijn vinden om niet ieder vuiltje te zien. En ik zou het fijn vinden als ik het dan pas morgen schoon zou maken

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)