Toiletpapier

toiletpapier

Toiletpapier… Niet echt een gespreksonderwerp voor bij een kop koffie met vriendinnen.

Behalve natuurlijk als supermarkten met lege schappen te kampen hebben omdat heel Nederland zo nodig als een malle aan ‘t hamsteren slaat. Ooit heeft mijn stiefzoon wel zijn drie jongens (destijds twee pubers en een bijna-puber) op een rij gezet en ze getrakteerd op een verhandeling over wc-papier . Dit omdat wc’s dreigden te verstoppen en de rollen niet aan te sjouwen waren.


En nu toch een blog over toiletpapier.

Ik kwam op het idee toen ik half januari in Nederland was en onverwacht een middag en avond op de Eerste Hart Hulp doorbracht omdat mijn vader (godzijdank loos alarm) allerlei tests moest ondergaan. Maar na vier koppen koffie moest ik toch echt even plassen. Verbaasd keek ik naar het papier dat ik afscheurde. ‘t Leek wel bakpapier, zo glad! Niet handig.

Luchthaven leed

Op luchthavens hangt vaak een rol flinterdun papier aan de muur. Voor de zekerheid neem je er dan maar ruim twee armlengtes… Die ronde houders met zo’n gaatje aan de voorkant vind ik geinig. Er steekt een puntje tissue uit, waaraan je trekt. En dat herhaal je een paar keer. Da’s fijn papier.

Experimenteren in Spanje

In onze Spaanse supermercado gingen we op de gewaagde toer en kochten eens vrolijk verpakt toiletpapier in plaats van ons vaste huismerk. Maar wat een sof, het was dun papier, losjes gerold  op een dikke koker. We voelden ons genept! Gelukkig maakte het voor onze kitten niks uit. Ze jat namelijk elke rol wc-papier waar ze haar pootjes op kan leggen.

Toiletpapier in Thailand….

En nu zit ik voor twee weken in een Thais quarantaine hotel. De eerste week heb ik al achter de rug. Met flinterdun toiletpapier… Maar ik weiger te klagen, want volgende week ben ik bij mijn zoon in Phuket. En ik weet dat hij altijd heel fijn wc-papier koopt!

lees ook eens : de hebberige hamsteraar

like Like
Ha Ha
1
8 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Ohhh!!! Wat heb ik een hekel aan dat dunne papier. Heb je inderdaad vaak in het buitenland of bij bedrijven ofzo, want ja goedkoper. Ik heb het liefst mn wc papier zo dik mogelijk haha

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Wij hadden ooit van dat hele dunne wc papier op het werk maar daar kwam zoveel commentaar op dat we gelukkig weer teruggingen naar de wat dikkere soort.

  Beantwoorden
 3. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ik vind het verschrikkelijk dat dunne wc papier, schuurpapier of papier wat na elke 5 cm afscheurt, zodat je het niet fatsoenlijk kunt afrollen.

  Beantwoorden
 4. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  haha leuk om te lezen! Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar wat dikker papier, dus vind het altijd 3x niks als ik in een restaurant of iets dergelijks ben.

  Beantwoorden
 5. Melissaschrijft
  Melissaschrijft zegt:

  Weet wel dat toen ik rondreisde door Indonesië dat daar nergens toiletpapier waren op de openbare toiletten. Dus zelf maar meegenomen overal naar toe. 😅

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)