Over de eenling sok en oplossingen.

eenling sokken

Het is het raadsel van elke huisvrouw: Waar blijft toch de andere helft van het paar sokken, dat je als paar in de was gooit en je er als eenling sok weer uithaalt?
Ik heb nog nooit een huisvrouw ontmoet, die daar een sluitend antwoord op kon geven.
En ondertussen gooi je voortdurend textiel de afval in en dat wil ik niet. Ik verzon er van alles op.

De eenling sok bewaren

Toen de kinderen klein waren, bewaarde ik die eenling sokken en beloofde mezelf dat ik er sok poppen van zou maken. Ik bewaarde zelfs patronen van sok poppen. Moet ik nog meer vertellen, je snapt allang dat ik dat dus nooit heb gedaan. Toen ging ik ze sparen om knuffelbeesten op te vullen. Knuffelbeesten maakten ik zo af en toe. Al die eenzame sokken in stukjes knippen?? Veel te veel werk. Gebeurde dus ook nooit.

Oplossen

Min plannen waren natuurlijk een beetje achter de feiten aanloperig….Het leed was al geschiedt, het sokkenpaar onbruikbaar. Helemaal niks meer aan te doen. Dacht ik….
Van de week kwam ik erachter, dat zowel mijn zoon als de dochter van een van mijn vriendinnen beiden een briljante oplossing hadden gevonden om de eenling sok weer deel van een paar te maken

Zoonlief laat de eenling sok in de massa opgaan.

Hij heeft eenvoudigweg geïnvesteerd in twintig paar identieke zwarte sokken. Het was – hij is ook maar een arme student – een rib uit zijn lijf. Maar nooit meer gedoe. Hij graait in de stapel zwarte sokken en…hij heeft een keurig paar! Nooit meer anders, heeft hij gezworen.

Omarm de verschillen!

De dochter van mijn vriendin houdt van sokken, ze heeft veel malle, mooie en gekke sokken. Zij nam het besluit dat ze nooit meer twee dezelfde sokken zou dragen. Het klinkt misschien vreemd, maar het staat enig. En je begrijpt het al: ze wil nooit meer anders.

Grappig dat een probleem waar ik zo lang mee tobde, zo eenvoudig op te lossen was.

lees ook eens over held op sokken

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)