fbpx
Huis en tuin

Lekker en goedkoop: broodsoep.

broodsoep
Felice
Geschreven door Felice

laten we het eens over broodsoep hebben .

In mijn andere armoe recepten, die voor Migas en bij oma’s uientaart, heb je al kunnen zien dat je met oud brood meer kan dan weggooien.

Het verbaasd me wel eens dat wij in Nederland, een land dat toch bekend staat om haar zuinigheid, zo weinig traditie hebben met het verwerken van oud brood.
We kennen het wentelteefje (niks mis mee) en mijn moeder stopte blokjes witbrood in het gehakt. En dat was ronduit v…., niet lekker. Niet doen. Er zijn ook hele zuinigerds die van oud brood paneermeel maken. Daar ben ik dan weer te lui voor.
Armoe keuken is best, maar er zijn grenzen.

Gelukkig is de wereld tegenwoordig groter dan in grootmoeders tijd en kunnen we rustig Leentjebuur spelen, bij buitenlandse oma’s.

Dit keer gaan we naar een Italiaanse oma en zij maakt een kom heerlijke pappa al pomodoro.
Juist ja: broodsoep met tomaat. Armoe keuken op haar best.

hoe maak je broodsoep

Wat gaat erin:


– Oud brood (moet 2 dagen oud zijn, van oma)
– Tomaten Vers of uit blik. (Tijdens vakanties in Italië heb ik gemerkt dat Italianen zich echt niet schamen om een blik gepelde tomaten te gebruiken. Dus dat doe ik ook niet meer.)
– Basilicum of Salie (Persoonlijk vind ik salie lekkerder, maar ik geef direct toe dat dat aan mij ligt)
-Ui (en knoflook als je daar zin in hebt)
– Bouillon ( vlees of groente en van een blokje)
– Olie, peper, zout.

Wat moet je doen:

Fruit de ui (en de knoflook). Als je salie gebruikt moet je dat mee fruiten. Gebruik je basilicum, dan doe je die er pas op het einde bij.
Als de uien zacht zijn voeg je de tomaten toe, stamp ze een beetje plat.
Doe het brood er in stukjes bij. Even meebakken.
Roer er de bouillon door.
Laat alles een half uurtje zachtkens pruttelen.

En klaar is je Italiaans broodsoep (denk om de basilicum als je geen salie gebruikt)

Like

Over de auteur

Felice

Felice

6 reacties

Geef een reactie