uientaart

Het enige echte recept van uientaart zoals oma die maakte.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik hou van wat ze ook wel noemen de armoe-keuken.
Met de laatste restjes, met dingen die je altijd wel in huis hebt, iets heel lekkers maken.
Dat is echte kookkunst. Een biefstuk en een liter slagroom kunnen we er altijd nog wel tegenaan gooien.

Een geweldig voorbeeld van de armoekeuken is uiensoep. Laat mij een iemand zien, die het niet lust.
Wat is uiensoep meer dan uien, een schenkel een snee stokbrood van gisteren en het laatste restje kaas? I rest my case.

Uientaart

Veel minder mensen kennen de enige echte armoe-uientaart. Ik heb het recept van een vriendin, die het van een vriendin kreeg. En die vriendin kreeg het van haar oma. Daarom kunnen we ook met zekerheid stellen, dat het gerecht uit Duitsland komt.

Wat heb je nodig:

Een hoge springvorm
4/5 velletjes bladerdeeg
uien ( maar dat wist je al) ongeveer 4
2 eieren, als je perse wil 3
wat melk
wat geraspte kaas.
een stukje oud wit brood
spekblokjes

Kijk dit recept is een recept-van-oma en die doet niet aan grammen en dat soort onzin. Gewoon even kijken hoe het uitkomt.

Let op: neem een HOGE springvorm, geen grote lage, dan werkt dit recept niet. Niet denken “dan heb ik te weinig” want je taart wordt wel kleiner dan je gewend bent, maar ook veel hoger. Je eindigt dus met exact evenveel taart.

hoe maak je oma’s uientaart

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg
Warm de oven voor 180 graden (ongeveer)
Snij de uien doormidden en daarna in schijfjes
Fruit de uien in een klant boter of scheut olie
Laat de uien zacht worden in de koekenpan
Ondertussen klop je de eieren los met een scheut melk
Scheur het brood in stukjes en gooi dat bij het eiermengsel
Gooi de kaas er ook bij

De uien zijn zo onderhand wel klaar, gooi ze op het bladerdeeg
Giet het brood-kaas enzovoort mengsel over de uien.
Strooi de spekblokjes over het kaas-uien mengsel

Schuif het geheel minimaal 50 minuten in de oven.
Als je heel gezond wil doen, dan eet je er een groene salade bij.
Maar het hoeft niet, dat deed oma ook niet.

en als je nog zin hebt in een toetje / geen armoe keuken, maar wel uit oma´s tijd en ook zo schandalig lekker, maak dan Lemoncurd pie uit Engeland !

Like
2
9 antwoorden
  1. Georgina Lifestyle
    Georgina Lifestyle zegt:

    Klinkt goed! Het lijkt mij heel lekker. En belangrijk vind ik dat het makkelijk moet zijn en dit recept klinkt niet moeilijk! :-)

    Beantwoorden
  2. rachel
    rachel zegt:

    ik ken het niet en dus ook nog nooit gegeten en zal het nooit eten ook want ik mag de ingredienten hebben die erin zitten. wel jammer want ik ben er wel heel benieuwd naar :D

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:   
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:   
:-(     
:unsure:  
;-)