Waar is de wasserette gebleven ?

wasserette

Waar is de wasserette gebleven

“Hoe moet dat”, roept mijn buurvrouw als we elkaar op onze stoepen ontmoeten. “Het duurt nog 2 weken voor mijn wasmachine vervangen wordt. En er is in het hele dorp geen wasserette meer te vinden ”. Haar man en zoon hebben een straatmaker bedrijf: de behoefte aan een wasmachine, is altijd begrijpelijk, maar in haar geval nog veel meer.
Ik gooi mijn voordeur wagenwijd open en zeg: “In de badkamer, je weet de weg”

Ze heeft gelijk mijn buurvrouw. Wasserettes zijn uit het straatbeeld verdwenen. Let maar eens op. Weet jij er nog een?

De student en de wasserette

Toen ik nog een vrolijke student was, waste ik alles op de hand. Ik had een centrifuge, je weet wel zo’n los staand rond ding, dat het hele douchehok door sprong, als je niet oplette…
Een keer in de maand, ging ik naar de wasserette. Alle was werd in twee tassen gepropt, een witte en een bonte was. En die zeulde ik naar de wasserette. Het duurde uren en het was een rib uit mijn lijf. Maar het was ook leuk. Het was ook een moment om een hele stapel flauwe tijdschriften ( waar je als hippe student helemaal niet mee gezien wilde worden) door te lezen.
Of om babbels aan te knopen met andere wassers. Op de een of andere manier behoorde het niet tot de wasserette etiquette om gewoon je was in de machine te stoppen en ervandoor te gaan.
Je ging zitten en staarde naar je wasmachine…

wasserette

Wassen op de camping

Wanneer we met het hele gezin op vakantie waren in het buitenland, werden we allemaal onbekommerd smerig. Voor museum, kerk en kasteel bezoek hadden we nog wel een schoon t-shirt en een schone korte broek en voor de rest was het best.

Maar de dag voor het vertrek zocht ik altijd een wasserette op. Het was ook daar een rib uit mij lijf en het kostte ook daar uren. Maar het was een prima gelegenheid om mijn talen te oefenen. Of om mijn boek uit te lezen. En thuis komen met schone was, het is zo lekker.
Ik kom nog steeds thuis met schone was. Op iedere camping staat een wasmachine. Heel efficient. Heel saai.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)