sneeuwwitje

Willen we niet allemaal zo´n spiegel, sterker nog hebben we niet allemaal zo´n spiegel. Zo eentje die zegt: ”je bent de mooiste van allemaal”
Die spiegel van de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje: “niemand is schoner dan gij…”

Maar heb je je wel eens bedacht dat het probleem met die spiegel was dat het ding genadeloos eerlijk was. Of was die eerlijkheid achteraf gezien een zegen?
Laten we eens kijken.

Boze Stiefmoeder staat voor de spiegel, kamt haar haren, stift haar lippen en zegt: “spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het schoonste van het hele land?” En dan zgt de spiegel ineens niet meer: “malle meid, je weet toch dat jij de knapste bent van allemaal?”
Nee, die spiegel zegt : “maar Sneeuwwitje over de zeven bergen, bij de zeven dwergen, is duizend maal schoner dan gij”

Nou ja de rest weet je. Stiefmoeder nijdig, giftig appeltje en Sneeuwwitje in een glazen kist met die zeven dwergen er huilend om heen.

Had die spiegel zijn grote mond gehouden, dan was er niks gebeurt. Dan veegde Sneeuwwitje de vloeren in het dwergenhuisje, maakte de dwergenbedjes op en kookte de pap. De prins was voorbij gegaloppeerd en had naar alle waarschijnlijkheid, dat minuscule dwergenhuisje geen blik gegund.
Alles had in pais en vree door kunnen gaan. Nou ja, misschien niet in het paleis, waar de boze stiefmoeder weinig geliefd was, maar verder geen vuiltje aan de lucht. Happy ending toch?

Toch niet helemaal. Want als Sneeuwwitje die giftig appel niet had gekregen, was het stukje appel niet in haar luchtpijp blijven steken. En was ze nooit in dat glazen kistje beland, met de zeven dwergen er snikkend omheen. Had ze dus ook nooit de aandacht van de prins op het witte paard getrokken. Hadden ze nooit nog lang en gelukkig geleefd. Was de boze stiefmoeder niet van pure nijd gestorven (wat weer fijn was voor de paleis-bevolking).

Zo zie je maar, als dit sprookje ons iets leert, is dat het op termijn echt wat oplevert als de spiegel eerlijk is.

En wil je me nu even excuseren? De spiegel wijst mij erop dat ik wel eens wat aan mijn haar mag doen. Ik ga de kapper bellen.

Lees ook eens: vrouwen in sprookjes: altijd de stiefmoeder

Like
11 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik vond laatste de quote: “ mirrors are just glass and you are more than that” en daar ben ik het mee eens. Soms vind ik mezelf mooi maar meestal maakt de spiegel me depressief lol

  Beantwoorden
 2. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh zegt:

  Haha heerlijk! Ik moet wel toegeven dat mijn spiegel bij voorkeur in een omgeving staat met wat opbeurend licht. Haha!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:  
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:  
:-(   
:unsure:  
;-)