Beginnen met hardlopen, zo lukt het!

hardlopen

Er zijn een heleboel redenen waarom je met hardlopen zou willen beginnen.
*Het wordt zomer en er moeten een paar pondjes af
*Je begint een beetje stijf en stram te worden van al dat Netflixen
*Het is geen dure sport
*Je vriendinnen doen het ook

En dus zorg je dat je alles in huis hebt: een joggingbroek van je yoga-periode, een paar schoenen-die—best-nog- kunnen en een hardloopschema. Je bent er helemaal klaar voor !
En dan? Dan wil het maar niet lukken…  

4 Tips om te starten met hardlopen

Tip 1:  Neem jezelf serieus en investeer!

Om goed te kunnen hardlopen heb je echt goede schoenen nodig ( geloof mij, dit is bittere ervaring) Hardlopen is echt geen dure sport: je doet de deur open en je gaat. Maar goede schoenen maken alle verschil.  Ik zei: neem jezelf serieus, laat je goed adviseren welke schoen bij jou past.

Tip 2: Stel haalbare doelen.

Je denkt bij haalbare doelen waarschijnlijk aan: niet direct 10 km willen rennen. Maar geloof mij,      haalbare doelen zijn veel kleiner !  Ze zijn zelfs nog kleiner dat de doelen in het hardloopschema. Begin maar eens met je zelf te verplichten een hele week lang je mooie nieuw hardloop schoenen aan te trekken en een ommetje te maken. En als dat is gelukt, dan begin je met dag 1 van je schema. Geloof mij, het klinkt te simpel voor woorden: maar het werkt. Zo kom je in het ritme van regelmatig gaan hardlopen.

Tip 3: Neem de tijd om te genieten

Wanneer je begint met hardlopen, ben je volkomen gefocust op volhouden. Je wil die drie   minuten , die vijf minuten, die 6 minuten rennen volhouden! En als je weer normaal mag lopen, loop je naar adem snakkend je route verder uit. Ren iets minder hard en geniet veel meer van je omgeving en het buiten zijn. Op die manier wordt het hardlopen ook gewoon lekker buiten zijn. De wind in je haren, de zon op je toet, dat soort werk.

Tip 4 : Bedenk goed waarom je het doet

Realiseer je goed waarom je hardloopt. Wil jij – diep in je hart – ook een keer DE marathon in New York lopen ? Geweldig plan ! Ga er helemaal voor ! Wil je een betere conditie dan je nu hebt? Prima reden om hard te lopen ! Wil jij de volgende keer lekker met je vriendinnen mee kunnen rennen als ze de Dam tot Dam loop doen? Strak plan ! 

Besef je goed dat het niet uitmaakt waarom je wil hardlopen, als het doel maar bij je past. Dan hou je het, het langste vol.

lees ook: de beste upgrade voor je huis

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)