Minder water verbruiken, zo doe je dat!

douche

Jij bent iemand die dol is op douchen. Het is jouw moment van rust en het liefst ben je er zo lang mogelijk. Echter, jouw jaarrekening loopt door het lange douchen hoog op en daar wordt de portemonnee niet zo blij van. Lees daarom in dit blog hoe je water kunt besparen!

Lekkere douche

Een regendouche zorgt voor meer comfort. Door de grote douchekop wordt jouw hele lichaam bedekt met water en de straal van de regendouche voelt prettig op de huid. Daarnaast geeft het jouw badkamer een prachtige uitstraling. Het is wel een douche die binnen een korte tijd veel water verbruikt, namelijk twintig liter per minuut. Het verbruik van een regendouche ligt dus hoog. Niet getreurd, want er zijn ook regendouches die minder water verbruiken. Dit soort regendouche werkt waterbesparend, doordat er lucht gemengd wordt bij het water dat uit de kraan komt. Hierdoor is de waterdruk alsnog krachtig zonder daar heel veel water voor te gebruiken. Het helpt daarbij ook om korter te douchen. Voor jou als waterliefhebber is dat misschien het laatste wat je wilt doen, maar er is een oplossing! Kies bijvoorbeeld een dag in de week waarop je wat langer doucht dan de andere dagen, bijvoorbeeld aan het einde van de werkweek. Je zult hierdoor meer gaan genieten van jouw moment in de douche én je bespaar water. Twee vliegen in één klap dus!

Nog meer tips

Het is vooral nu erg belangrijk om water te besparen. De energieprijzen zijn namelijk erg gestegen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het gebruiken van water ook effect heeft op de energiekosten. Het water moet namelijk opgewarmd worden en dat gebeurt niet vanzelf. Dit gebeurt in de meeste huishoudens namelijk met gas. Een paar graden kouder douchen kan daarom al heel wat kosten op de jaarrekening schelen. Het helpt ook als je je bewust wordt van jouw verbruik. Noteer elke week of elke maand de meterstand van het water en kijk steeds naar het verschil. Zoek daarna op internet naar het gemiddelde waterverbruik dat bij jouw huishouden past. Op basis daarvan kun je nagaan of je meer of juist minder dan gemiddeld verbruikt. Best handig, toch?

Zoek dus naar een regendouche die waterbesparend is en douche wat kouder en korter om de kosten laag te houden. Ben je er klaar voor om waterbesparende producten te kopen voor jouw badkamer? Kijk dan op Sanitairwinkel.nl!

Lees ook eens: Kerst en Nieuwjaarskaarten

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)