Kouwe pap of toch maar warme?

pap

Over pap, koud en warm. 

Ik stond te strijken, ja ik deed het ook liever niet, zoals jullie uit een ander blog weten. Maar ja, ik had mijn gordijnen in de verkeerde kleur wit gekocht. Was heel erg ziekenhuis-wit en moest net-niet wit zijn. Off white, zeggen de kenners. De oplossing is eenvoudig: je wast elk gordijn met een dosis sterke zwarte thee. Dat doet de truc.  

Maar dan heb je ze gewassen en lijken ze wel vijf centimeter korter. Lijken zeg ik. Als je ze strijkt zijn ze nog maar twee centimeter korter. Dus ik streek. Er zat niks anders op. Als er een andere oplossing zou zijn geweest, had ik het vertelt. Ik gun mijn lezers alle gemak van de wereld. 

Kouwe pap 

En terwijl ik daar zo stond en meter na meter wegstreek, fluisterde mijn vader in mijn linkeroor: “ik ben het zo zat als kouwe pap”. 
Lang geleden dat ik die uitdrukking had gehoord. We eten immers nooit meer pap. En als we hem eten, eten we hem koud. Kinderen eten misschien nog wel eens een bordje Brinta, aangemaakt met warme melk. Maar wij volwassen mensen eten ontbijtgranen. Of eten we die eigenlijk wel? Volgens mij is het een drankje. Een ontbijtdrankje dat je al lopend naar binnen kan gieten, terwijl je belangrijker dingen doet dan ontbijten…Nee ontbijtgranen zijn eigenlijk geen pap. Ze zijn wel koud. Smoothies zijn ook geen pap. Het is flessenvoer, je kan het ook lopend naar binnen gieten. Koud flessenvoer, dat ook. 

Over flessen gesproken: je kan rijstepap krijgen in fles vorm, of om het juister uit te drukken in karton vorm. Maar dat kan je niet drinken. Dat schenk je koud in een kom. En dan eet je hem op als ontbijt, of als toetje, mag je helemaal zelf weten. 

Lieve lezer,

Doe je mee: morgenochtend zetten we een steelpan met volle melk op het gasfornuis, Als de melk begint te koken, gieten we daar een kom havermout in. We laten dat een paar minuutjes doorkoken. En dan scheppen we het in een kom. Met een stevige lepel bruine basterdsuiker er overheen.  
 

We gaan zitten en eten die overheerlijke warme pap, genietend hapje voor hapje op 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)