Het zusje van Dagbert Duck bakt pannenkoeken

besparen

Het zusje van Dagobert Duck: dol op besparen

Ik ben het zusje van Dagobert Duck, ik heb werkelijk een pest hekel aan teveel geld uitgeven. Ik ben daar in tegen dol op besparen.
Nee,nee, nee, ik behoor niet tot die mensen die  ook midden in de winter de verwarming op 16 graden zetten. ( Om bibberend onder een fleece –dekentje met twee truien aan te zeggen dat het prima gaat zo). We hebben het over besparen, niet over lijden…

luxe en gemak

Ik hou van luxe en gemak. Net zoveel als van zuinig zijn. En dat hoeft mekaar helemaal niet in de weg te zitten. Je hebt bespaard voor je het weet en dan heb je nog heel hard gelachen ook.

Het meeste plezier heb ik in de supermarkt. Bij de kant en klaar spullen. Stel: je wil pannenkoeken bakken. Pannenkoeken: goedkoop en lekker. En je kan er zo fijn een oud appeltje of de laatste restjes kaas in kwijt.. Lekker en zuinig wat wil je nog meer.

en nu gaan we besparen

Wat heb je nodig om pannenkoeken te bakken? Meel, melk en een ei. Goed zo.
En wat is van deze drie artikelen het goedkoopst? Juist. De bloem. Die kost minder dan 1 euro per kilo. Loop met Dagoberts zusje mee: wat zien we in het schap? Pannenkoeken mix! En wat kost die pannenkoekenmix? Twee tot drie keer zoveel als een kilo bloem.  Maar denk je: dat is makkelijk! Dan ben ik in een keer klaar, besparen jongens! Mis Poes, de dure dingen: melk en eieren, die moet je zelf toevoegen. Daarnaast staat de veelgranen pannenkoekenmix, die is nog veel duurder. Want daar zit een handje tarwe zemelen in. Weet jij wat tarwezemelen kosten? 1 euro per kilo. En weet je hoeveel handjes van dat spul in een kilo zitten? Veel, heel erg veel, want zemelen wegen niks….

Humor vind ik het, iedere keer weer. Dat ze denken dat ik daar in zal trappen…

Eiersalade heeft hetzelfde effect op mijn lachspieren. Een bakje eiersalade, het kost meestal rond de 2 euro. Hallooooo, twee euro voor een half ei en een klodder vieze mayonaise???
Vervolgens laat ik ook de kreeft salade, waar gezien de prijs nooit een kreeft aan te pas gekomen is fijn in het schap liggen. Ruim 2 euro voor geen-kreeft, dat is me gewoon te duur !

Begin je te begrijpen waarom ik zo veel pret heb in de supermarkt?

En de pannenkoeken die over zijn, die bewaren we in bee’s wrap. Bij mamsatwork kunnen ze je daar alles over vertellen

like Like
Like
1
10 antwoorden
 1. joyce
  joyce zegt:

  hey

  ik krijg al terug honger als ik dit allemaal zo lees
  maar geef mij idd maar de pannekoekjes die we zelf bakken
  heerlijk die geur in huis van de heerlijke verse pannekoekjes

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik snap idd niet dat mensen kant en klare pannenkoeken kopen, want zelf bakken is zo vele malen lekkerder en ook goedkoper uiteindelijk. Bakjes salades koop ik alleen als ze in de aanbieding zijn, maar eiersalade maak ik gewoon altijd zelf, echt veel lekkerder.

  Beantwoorden
 3. Lizette
  Lizette zegt:

  Ik kies ook voor het gemak hoor, gewoon de kant en klare mix. En voor eiersalade kies ik vaak een luxere variant met “gevuld eitje” of zo. Zelfgemaakte salade blijft lang niet zo goed houdbaar en je hebt er maar zo weinig bieslook voor nodig terwijl je een hele verpakking moet kopen.

  Beantwoorden
 4. Tessa
  Tessa zegt:

  Ik kies dan toch voor het gemak, vooral omdat ik bijna nooit pannenkoeken bak of eiersalade koop. Ik weet dat je het ook heel makkelijk zelf kan maken, maar bij mij blijven al die losse ingrediënten dan te lang staan. En dat vind ik dan weer zonde. Liever iets meer uitgegeven, dan eten weg moeten gooien

  Beantwoorden
 5. Lizzie
  Lizzie zegt:

  Pff het is soms zo makkelijk om te besparen, hopelijk dringt dat bij meer mensen door. Mij word wel eens gevraagd hoe ik ‘dat’ doe, altijd geld voor reisjes ofzo.. nou oa om hier op te letten inderdaad. Het is zo makkelijk…

  Beantwoorden
 6. sophie
  sophie zegt:

  Het lijkt wel of ik mezelf hier tegenkom. Denk dat ik het geadopteerde zusje van Dagobert ben dan. Net hetzelfde hier: beleg voor de boterham? Maak ik lekker zelf voor een fractie van de prijs, brood, koekjes, cake, net hetzelfde. Groenten uit de winkel? Neen, dank je, zit geen smaak in en kost stukken van mensen in vergelijking met zaadjes en plantjes die je lekker zelf in de tuin kan zetten.
  Besparen, het leukste wat er is in het leven, als het leuk blijft om te leven en je niet moet gaan vrekken.

  Beantwoorden
 7. Lodi
  Lodi zegt:

  haha nou dan ben ik denk ik ooien zusje van jullie :) ik ben hier ook van hoor en wil zeker niet te veel betalen voor dit soort dingen, net zo als gesneden groente of fruit, daar betaal je zo 3 x zo veel voor, nou dat snij ik zelf wel even.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)