Waar droom jij van? door Tineke van den Tillaart

dromen

Het is volop zomer nu, alles staat in bloei en de zon schijnt veel en lang. Ik krijg hier veel energie van en ik vind het dan ook heerlijk om te dromen van nieuwe mogelijkheden. Maar ik wil er niet alleen over blijven dromen, ik wil ook onderzoeken hoe ik mijn droom waar kan maken!
Het is mijn droom om meer mensen te helpen geld over te houden om hun dromen waar te maken! Maar het is ook een droom om een goede balans te vinden in alles wat ik doe!

Wat is jouw droom?

Dat kan zijn:

Minder uren werken

Een grote reis maken

Een opleiding doen

Je huis verbouwen en/of opnieuw inrichten

Een (ander) huis kopen

Op vakantie gaan

Een weekendje weg

Je financiën op orde en dat zo kunnen houden

Voldoende spaargeld voor onverwachte kosten

Je betalingsachterstanden weggewerkt hebben

Inzicht in je inkomsten en uitgaven

Veel van bovenstaande dromen hebben te maken met de financiën.

Wanneer je financiën niet op orde zijn, je betalingsachterstanden hebt of je geen inzicht hebt in de inkomsten en uitgaven, is het lastig om geld over te houden!
Is je inkomen wel voldoende om de uitgaven te bekostigen, maar weet je niet waar het geld blijft, dan is het lastig om geld over te houden om je droom waar te maken.

De eerste stap

De eerste stap naar meer inzicht is het maken van budgetoverzichten van de huidige situatie
1. Met een maandoverzicht van alle (gemiddelde) inkomsten en (gemiddelde) uitgaven zie je direct of je geld over houdt of tekort komt.
2. Met een jaaroverzicht kun je de inkomsten en uitgaven per maand invullen en krijg je inzicht in de rijke en arme maanden en de dure en goedkope maanden.

De tweede stap is het maken van budgetoverzichten van de gewenste situatie

1. Wanneer alles in balans is, kun je kritisch kijken of je uitgaven verlaagd kunnen worden, zodat je meer geld opzij kan zetten om je dromen te verwezenlijken.
2. Kom je geld tekort, dan ga je onderzoeken welke uitgaven verlaagd kunnen worden en op welke wijze je inkomsten verhoogd kunnen worden. Je past de bedragen aan die je kunt beïnvloeden. Een abonnement van een tijdschrift kun je gemakkelijk opzeggen, de wegenbelasting kun je niet verlagen, tenzij je de auto inruilt voor een kleiner model.

Vind je het moeilijk om budgetoverzichten te maken, of om te beoordelen welke mogelijkheden je hebt om meer geld over te houden, dan wil ik je daar graag bij helpen. Ik vind het toevallig heel erg leuk om alles tot in de detail in kaart te brengen!

Heeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven jou geholpen om meer geld over te houden?

Wil jij tips om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, kijk dan op www.budgetcoachnieuwegein.nl

Tineke van den Tillaart
BudgetCoachNieuwegein

lees ook: Artikel: Gratis uitstapjes! door Tineke van den Tillaart

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)