Pindakaas…

pindakaas

Er zijn van die producten waar ik een haat-liefde verhouding mee heb.
Pindakaas is daar een goed voorbeeld van.
Vroeger was het niet erg als je als kind een boterham met pindakaas had gegeten, tegenwoordig kan dat niet meer. Dan “stink je uit je bek”
Dat is trouwens waar, daarom eet ik pindakaas ook alleen privé.Als niemand het ziet. Op een wit casino-boterhammetje, met – veel – roomboter en dan tot slot er nog suiker over strooien.
Als ik er drie op heb, eet ik negen maanden geen boterham met pindakaas meer.

En nu niet allemaal roepen: “Met SUIKER????” want pindakaas met suiker is namelijk heel normaal. In mijn familie. Verder ben ik nog nooit een familie tegengekomen waar het normaal was, maar dat interesseert me dus echt niet.

Ik heb het natuurlijk heus wel geprobeerd, die zogenaamd gewone varianten: met banaan, met komkommer ( zogenaamd gezond, nou je eet het omdat het NIET gezond is…) met kokos of sambal ( laten we eens lekker oosters doen)

Nee er gaat niks boven een boterhammetje pindakaas met suiker, als onvervalst troost voer, op die momenten dat je denkt: “ik heb over al sch**t aan, ik wil troostvoer”

Wetenschappelijk onderzoek?

Er zijn vast wel wetenschappelijke studies die aantonen dat vet en zoet troostrijk zijn, ik heb dat soort artikelen ook wel eens gelezen: het heeft te maken met ons oerbrein, geloof ik…Zeker ben ik er niet van.

Nu lijkt het, of ik echt dol ben op dat spul, maar geloof mij: niets is minder waar. Normaal gesproken moet ik er niet aan denken: die kleffe, zoete brei….en dan die pinda smaak…er zijn veel noten die ik lekker vind, maar pinda’s horen daar echt niet bij.

Behalve dus, als ik zo’n bui heb.
Nu vraag ik me af, hebben jullie ook van die buien? Of is het niet normaal?

lees ook: Je weet het pas als je het laat!

like Like
14 antwoorden
 1. Susan
  Susan zegt:

  Oooh. Broodje pindakaas met suiker. Zooo fijn! Eet het niet dagelijks maar wel als ik er opeens zin in krijg, ofzo. Ben niet zo’n broodeter.

  Beantwoorden
 2. Fromcouchgirltofitnessgirl
  Fromcouchgirltofitnessgirl zegt:

  Ik heb pindakaas nog nooit lekker gevonden wordt al niet lekker als ik het ruik of zie misschien een pindakas fobie heb. Me broer at het vroeger wel met alles met kaas met jam met komkommer. Ik niet gezien

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)