Welk tuin type ben jij?

tuin type

Tuin type, je hebt op de tuin nu eenmaal allerhande types…welke ben jij?

Als ik in mijn tuin bezig ben, ben ik natuurlijk ook bezig met mensen en als ik zo om heen kijk, zie ik dat de manier waarop je tuiniert, veel kan zeggen over wie je bent. Zo vond ik vijf verschillende type mensen, die ik graag met jullie deel.

Welk tuin type ben jij?

1 Een van de dames waarmee ik in de tuinwinkel sta, heeft een werkelijk prachtige tuin. Het lijkt wel of de planten daar gewoon aan haar blik gehoorzamen en groeien zoals ze moeten groeien. Er staat ook een heel leuk huisje op. Schattig ingericht. Ze zit er echter nooit. Ze werkt op haar tuin en weg is ze.
Kortom: ze is een geniet van het DOEN type, niet het van het ZIJN.

2 Een andere vriendin, die heel wat jaartjes ouder is dan ik, vroeg een half jaar geleden mijn hulp bij tuinonderhoud. Geen probleem natuurlijk. Ik ben dol op tuinieren en als ik er nog iemand mee kan helpen ook. Het werd een ramp. Hoewel mijn vriendin vond dat het onkruid uit de tuin moest, protesteerde ze bij elk sprietje dat ik uittrok… Het moest namelijk ook niet te kaal worden. Al mijn pogingen om haar te laten zien, dat je ook nieuwe planten kon zetten, werden enthousiast begroet tot het moment, dat, ja… er onkruid uitgetrokken moest worden.
Kortom: het ‘ik’ weet wat ik heb, maar niet wat ik krijg type…

3 Een koppel dat ik ken, heeft ook een tuin op het complex, die tuin is slecht gedraineerd en stond dit jaar een aantal keren blank. In plaats van dat ze diep adem halen en de tuin draineren, gooien ze links en rechts tegels en/of zand neer… (dat ze daarmee de grond verzwaren, waardoor hij nog harder zakt, negeren ze.)
Ze werken heel hard in hun tuin en hebben er heel veel plezier.
Kortom: het Van negeren word je blij type.

Ook leuke tuin type…

4 Met regelmaat zien we nieuwe mensen een tuin huren. Je hebt er bij die gaan als een gek aan de slag. Er wordt gespit, gewied, bestraat, gezaaid en geplant. De nieuwe bewoners werken zich vrolijk uit de naad. Drie maanden lang en dan blijven ze weg… ook drie maanden lang. De zo fraai aangelegde tuin, is een onkruidoerwoud geworden. Brandnetels en zevenblad hebben er vrij spel en daar maken ze gebruik van! Ergens onder al dat onkruid kan je nog een dappere rode kool spotten.
Kortom: het Dromen is iets anders dan Doen type

5 De vorige eigenaar van onze tuin, leek een beetje op bovenstaand type. Met dit verschil dat hij iedere herfst weer de hele tuin om liet frezen en ieder voorjaar de tuin opnieuw beplantte. Vaak met stekjes die hij al op het balkon had gekweekt.
Het: Je kan elke dag opnieuw beginnen type.

En? Herken jij je in deze tuin types? Of ben ik er eentje vergeten?

lees ook: de tuin kent geen rangen en standen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)