Bent u in evenwicht?

evenwicht

over evenwicht: fysiek en mentaal

Jaren geleden keken manlief en ik naar uitzendingen over het brein, van omroep Max. Wij behoorden, ook toen al, tot de doelgroep, leeftijdsgewijs gesproken dan. En kom, wij willen ook wel eens doen of we ergens iets van af weten. Zonder dollen, het waren aan aantal uitzendingen gewijd aan de werking van het brein, die helder, begrijpelijk en inspirerend waren. In een van de uitzendingen kwam een dame aan het woord (natuurlijk ben ik haar naam vergeten) Zij vertelde dat ze altijd haar tanden poetste staande op een been. Waarom ??

Als je ouder wordt, gaat je evenwicht achteruit

Wanneer je ouder wordt, slijt ook je evenwichtsorgaan ( ik zeg het even makkelijk) en dat is lastiger dan je denkt. Want je wordt gewoon minder zeker van je zaak als je de trap afrent of op een gammel krukje klimt.
Het is wel de ironie van het noodlot, dat ik, nu ik eindelijk geestelijk enigszins in evenwicht ben, daar dan  in  fysiek opzicht weer op inlever. Tja, zou mijn moeder zeggen: je kan niet alles hebben…

Gelukkig verzekerde de dame ons, “je kunt dat evenwicht ook trainen” En daarom stond ze twee keer per dag drie minuten op een been, haar tanden te poetsen. Manlief vond het een geweldig advies, en paste het direct met overtuiging toe. Maar braaf op een been gaan staan, ja, ik weet het niet…ik ben geen ooievaar tenslotte.

Omdat ik dik en mollig begon te worden, begon ik in de ochtend een work-out te doen. Lucy Wynham Read, ze heeft er wel honderd op You-Tube staan. En in elke work-out zitten evenwichtsoefeningen. Ik ben een ware evenwichtskunstenaar aan het worden.

De afgelopen dagen, heb ik na een lange periode van slapeloosheid geweldig goed geslapen. En quess what ? In eens ben ik veel beter in evenwicht tijdens de work out

Heeft evenwicht dan ook iets met vermoeidheid te maken? Wie weet daar iets van?

En – bye the way – hoe evenwichtig ben jij?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)