Memories build a bridge, over verrukkelijke onzin.

onzin

Soms stuit ik op verrukkelijke onzin, verpakt in schitterende woorden,ik denk dat ik dat soort zinnen ga verzamelen.

De aanleiding voor deze inleiding is de volgende zin: “Memories build a bridge between our mind and our hearts”.
Ik schreef die zin onmiddellijk op, je zal het met me eens zijn: het klinkt helemaal geweldig en heel diepgaand.

Ons hoofd heeft altijd zoveel moeite om ons hart te volgen, dat weten we allemaal. Ons hart zegt: “hup, kom, gewoon doen barefoot in the park!“ Maar onze mind zegt: “het regent, natte voeten is vervelend en wie weet stap je in een spijker”. En daar gaat je mooie, romantische  hippie momentje, als je met je regenlaarsjes aan, het park in stapt.

Even taalkundig…

En memories zouden die kloof tussen hoofd en hart moeten dichten??? Wat een verrukkelijke onzin. Hoe dan?
Memories betekent herinnering. Ja ik weet wel dat iedereen doet alsof ze eigenlijk Engelstalig is, zeker op Insta en Facebook, dus ik zou het hier niet hoeven zeggen, maar ik breng het toch maar even in. Voor de zekerheid. En omdat ik weet dat sommigen van die Engelstaligen vier jaar Engels op de middelbare school hebben gehad…

Dus: herinneringen slaan een brug tussen onze hersens en onze harten. Dus: iets wat voorbij is, verbindt wat we denken met wat we voelen?
Hoe?

Verrukkelijke onzin

Als er iets onbetrouwbaar is, zijn het wel  herinneringen. Laat ik een simpel voorbeeld geven. Vorige week nam in een sneltram, naar de sneltrein die me naar het vliegveld Charles de Gaulle bracht. Ik moest een paar dagen naar Duitsland. Drie dagen later kom ik terug. Ik neem weer die sneltrein en stap weer over naar de sneltram.  Bij het overstapen raak ik lichtkens in paniek: ik moest een roltrap op, dat hoefde op de heenweg toch niet, zat ik wel op het goede station??

Gelukkig sloeg manlief een brug tussen gevoel en verstand: ik zat op het goede station, kijk maar op het bord. Die roltrap? Die was gewoon uit mijn herinnering gevallen…

Je moet er toch niet aan denken dat er stukken uit een brug vallen. En zeker niet uit de brug die je hoofd en hart in evenwicht moet zien te brengen. I rest my case Ik laat mijn zaak rusten. En please – alsjeblieft – voorzie mij van meer van dit soort verrukkelijke onzin.

Lees ook eens: test je tolerantielevel

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)