Ik lust het niet…

lust ik niet

Wat kan je je vergissen in jezelf, over lusten en niet lusten

“ik lust alles”, roep ik altijd. “Je kan me in de woestijn zetten en sprinkhanen voeren” Maar dat blijkt totaal niet waar te zijn.
Als je nu, lieve lezer verwacht dat ik hier met een smakelijk verhaal kom over sprinkhanen consumeren, bespaar jezelf dan de tijd en lees niet verder. Dit verhaal gaat namelijk over: niet lusten.

Dat lust ik niet

Hoewel ik buitengewoon vrij ben opgevoed, waren er dingen die echt, maar dan ook echt niet mochten. “lust ik niet”, was er daar een van. Je at op wat er op je bord kwam. Een opvoedingsmethode die ik van harte kan aanbevelen. Ik lust alles. Dacht ik.

De keiharde realiteit.

Op straat kom ik mijn buurvrouw tegen, met een volle boodschappen tas komt ze net terug van de bekende GrootGrutter. “Vanavond lekker crème brulee  toe”, meldt ze me tevreden. Ik knik haar toe “dapper hoor”. Crème brulee maken is wel een werkje, tenslotte.

Ze kijkt me aan alsof ze water ziet branden. “Ze zijn gewoon in de aanbieding”, zegt ze, “ik heb er vier gekocht”  En dan word ik me met een verpletterend gevoel van schaamte bewust van het feit, dat ik dat niet lust….

Er is geen houden meer aan

De dijk is doorgebroken. Ik realiseer me dat ik ook nooit de Tiramisu uit de supermarkt eet. Zit geen drank in. Dat weet je van te worden, voor nog geen drie euro’s kan je geen echte Amaretto verwachten. Een keer geprobeerd, ik weet het nu zeker.
Havermout vla en Krentjebrei (watergruwel noemde oma’s het) waren hetzelfde lot beschoren…Ik geef het toe, als ik het zachtjes: ik lust het niet..

En ook geen soep uit blik. Wel eens een blik tomaten of erwtensoep in een pan gegooid? Dat ziet er toch niet uit als eten? Nee, echt niet, dat ziet er uit als een blik behangselplak met kleurstof. Ik denk dat het ook zo smaakt…Het is te lang geleden dat ik het geprobeerd heb.

Over lang geleden gesproken: heel vroeger, thuis (toen ik nog alles lustte), maakte mijn moeder iedere dag Saroma pudding. Voor toe. We vonden het heerlijk. Vooral de bananen en chocoladesmaak. Een tijd terug dacht ik eens leuk nostalgisch te wezen, kocht een pakje en maakte het klaar.

Lieve lezer: u snapt het al: ik lust het niet…

like Like
Love
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)