fbpx
Vrouw en geluk

Genoeg is genoeg.

genoeg
Felice
Geschreven door Felice

Het is genoeg geweest, zei ik vroeger tegen mijn kinderen. Dan bedoelde ik: Ophouden, klaar uit, stoppen want anders…..
Ik had dat van geen vreemde. “Het is mooi geweest”, zei mijn vader vroeger. En daar bedoelde hij hetzelfde mee als ik.

Het is heel gewoon in de opvoeding, dat je je kinderen leert, dat er grenzen zijn. Dat je niet alles kan krijgen wat je hartje begeert, dat je niet altijd op mag blijven zolang als je wil. En dat je niet elke dag een van de drie P’s op je bordje krijgt ( patat, pannenkoek, pizza)

Kinderen vinden dat ook heel gewoon hoor, al proberen ze natuurlijk wel, het onmogelijke mogelijk te maken. Maar daar zijn het kinderen voor: op zoek naar grenzen.

Wat is er gebeurt met genoeg is genoeg?

Wat is er, vraag ik me af, gebeurt met al die top bankiers en top managers. Die hebben toch als kind ook geleerd dat het wel is mooi genoeg is geweest?
Wat is er dan gebeurt, vraag ik me af, dat die jongens dat niet begrepen hebben?
De bankiers van van Lanchot, die een kwart van hun  best wel  riante salaris meer willen. De mijnheer van de ING die aan een miljoen per jaar niet genoeg had. EN de lijst is makkelijk aan tevullen

Wat willen ze nou toch? Alles wat hun hartje begeert, altijd opblijven en elke dag pizza eten?
Begrijp me niet verkeerd: geen geldzorgen hebben is heerlijk. Geld hebben is ook niet verkeerd.
Maar als je een miljoen per jaar hebt, waar heb je dan nog 2 miljoen extra voor nodig?
Dan is het toch wel genoeg geweest?

Het enige wat we kunnen doen, dacht ik altijd, is dit soort jongens, gewoon opnieuw opvoeden.
En ver**** het helpt !
Het salaris van de ING-mijnheer is onder druk van de publieke opinie  geen drie miljoen meer.

Een leuk begin. En nu lanceert de vakbond een plan waarbij top salarissen niet meer mogen stijgen dan de cao’s loonsverhogingen in de sector. Of dat plan het gaat halen? Nu nog niet. Maar het signaal is gegeven en de opvoeding is begonnen…

 

lees ook : vrouwen verdienen minder dan mannen

 

Like

Over de auteur

Felice

Felice

11 reacties

  • Mooi geschreven, als oud-‘bankman’ is het extra pijnlijk. Zij meer salaris, wij geen baan meer. Hebzucht kent geen grenzen, voor ‘rupsje-nooit-genoeg’is het nóóit genoeg…

  • Wat heb je een mooie link tussen opvoeding en de bankierswereld gevonden! Creatief! En ik ben het nog met je eens ook!

  • Ik werk in een bedrijf waar de delat tussen de laagst verdienende en de CEO ook exorbitant is. Zo’n lonen zijn echt buiten proportie. Anderzijds zijn er mensen die wat mij betreft echt het dubbele mogen verdienen: ik denk vb aan iedereen die in de sociale sector werkt.

  • Tsja… ik begrijp dat soms ook niet, echt niet…
    Ik heb echt niets tegen mensen die werken voor hun geld en mensen die zogenaamd rijk zijn… maar soms trek ik bij zulke dingen ook gropte ogen, ja. Vooral als je dan beseft dat er mensen zijn die blij zijn als ze ’s avonds eens warm kunnen eten…

  • Het is inderdaad te zot voor woorden. Die lieve dame of heer die je bij de entree ontvangt en naar de juiste balie wijst bij de desbetreffende banken mogen blij zijn als ze per jaar €25.000 mee naar huis mogen nemen en de top, die vinden dat per dag te min. :cry:

Geef een reactie