Ruzie met de buren??

buurman

Ik heb een topper van een buurman..

Een paar weken geleden kwam ik vrolijk met een volle boodschappentas het trappetje bij Albert Hein afgerend. En viel zo ongeveer in de armen van mijn buurman, die met zijn lege tas net naar boven wou gaan. Na de gebruikelijke grappen  van had-ik-het-geweten-dan-had-je-mijn-lijstje-gekregen, keek hij me ernstig aan. “Heb je ons gehoord” zei hij.
Ons, kan in dit geval alleen maar hij en zijn zoon zijn. De buurvrouw is vijf jaar geleden gestorven. Zijn volwassen zoon woont thuis.

Een goed gesprek

Het bleek dat vader en zoon tegen elkaar uitgevallen waren. Behoorlijk uitgevallen, zeg maar. Waarbij ik me eerlijk gezegd het standpunt van de vader uitstekend kon begrijpen.
Het was natuurlijk ongelooflijk dapper en eerlijk van de buurman, de zaak ter sprake te brengen.
Nu had ik niks gehoord, dus ik kon hem wat dat betreft geruststellen.

Een en ander leidde tot een goed gesprek over kinderen opvoeden en hoe verd**de lastig dat kan zijn. We gingen allebei een beetje rijker naar huis.

ruzie met de buren

Een paar dagen later las ik een artikeltje in Plus on line met  do’s and dont’s als je de buren vervelend vindt.
Tips als: niet aanbellen als je boos bent, geen briefjes in de deur doen, die kunnen compleet verkeerd geïnterpreteerd worden. Allemaal nergens voor nodig.

Neem opnieuw een voorbeeld aan de buurman. Afgelopen vrijdag belde hij aan. “Weet je”, zei hij “dat jullie kippen in mijn tuin lopen?? En ze krabbelen het zand tussen de stenen weg. Dus ik heb het liever niet”
Dat begrepen wij volkomen. Manlief greep een restje kippengaas en verhoogde de schutting tussen onze tuinen. Vervolgens bood hij de buurman wat verse eitjes aan. Dat was goed, maar nu niet. Hij had er net 30 gekocht.
Die staan we nu dus nog in het krijt. Maar hij krijgt ze met liefde. Je ziet het: ruzie met de buren? Nergens voor nodig.

lees ook 4 redenen om blij te zijn met het huishouden van nu

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)