laat het los……dacht het niet..

woede

moet je woede loslaten? Van mij niet !

Als ik ergens werkelijk een pesthekel aan heb, dan is het wel dat lied uit Frozen: “Laat het los, laat het gaaaaahhaaannnnn.”

Grietjes van 8 jaar brulden het vol overgave, ach weten zij veel. Zij leven nog in de gelukzalige veronderstelling, dat loslaten wel iets is wat je even doet. En van woede komt niks goeds, leer Disney ons…
Laten we ze in de illusie laten…

Moet je altijd woede loslaten?

Ik vind het maar zeer de vraag. Natuurlijk: woede is een harde  en nare emotie, die je behoorlijk kan opvreten. En als ik door mijn emoties wordt opgegeten dan kan ik niet zoveel meer. Dan word ik een – zeg maar – leeg worstenvelletje. En wat heb je daar nu aan? Helemaal niks. Juist.

Het is dus raadzaam, alles verzengende woede te vervangen door iets anders. Maar loslaten, zoals Elsa wordt aangeraden?? Mooi niet! Dat zou de tegenpartij wel willen…

Vasthouden?

Mijn persoonlijk advies is, om  wit gloeiende woede in de ijskast te parkeren, desnoods in de vriezer, wanneer je denkt dat je nog wel even nodig hebt, voor je tot actie kan komen…Zeggen de Engelsen niet: revenge is a dish best serves cold?
En leer je niet in “Hoe word ik een rat” van Joep Schrijvers, dat het helemaal niet nodig is  er direct op los te slaan als je een kunstje wordt geflikt?
“Sla het op”, zegt hij, “en wacht af. Al is het jaaaaren. Maar op een dag, komt je kans.”

karma en je kans pakken

Soms moet je het lot een handje helpen om die kans te pakken, soms zal je merken, doet karma het voor je doen.  Zoals bij de ex van een vriendin van mij, die vader zijn maar veel werk vond. Bij vrouw 2 kreeg hij een drieling…. Rust Karma op haar lauweren?Dan kom je in actie, als het moment daar is: rustig en doelbewust. Om die dingen recht te zetten, die fout gingen.

 En dan hoef je alleen nog maar te genieten…en dan kan je natuurlijk loslaten…..

lees ook: moet je altijd eerlijk zijn? en moet je loslaten om gelukkig te worden?

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)