Een allergie voor woorden

allergie

Heb jij ook een allergie voor woorden? En wat zijn jouw allergie-woorden dan, laten we ze vergelijken

Daarnet kwam ik er weer een tegen: het woord concullega’s. Daar schiet mijn allergie onmiddellijk zorgwekkend van omhoog
Ik heb ooit een samenwerking met iemand afgezegd, die mij schreef: ja ik ben wat duurder dan mijn concullega’s maar….

Ik dacht, als je dergelijke stomme woorden gebruikt, dan kan je gewoon nooit slim zijn. Met dit woord laat je zien dat je niet zelfstandig denkt. Dat je een gewone na-prater bent.
Met jou ga ik niet werken….

Nu heb ik natuurlijk behalve tegen dat woord concullega’s ook iets tegen na-praters. Al mijn blogs over (of eigenlijk tegen) complot theorieën, getuigen ervan. Waarschijnlijk, concludeer ik voorzichtig, heb ik geen allergie voor het woord op zich, maar heb ik een allergie voor wat er achter dat woord zit.

en deze allergie…

Neem het woord: vrouwtje. Niks mee, toch. Een vrouw die niet zo groot is, is een vrouwtje. Als ik eerlijk ben, ben ik met mijn een meter zesenvijftig beslist ook een vrouwtje.
En toch haat ik dat woord. Ik associeer het met corps-ballen. Mannen met een te dure auto en een te duur overhemd, wat ze niet staat. Dat soort figuren praat over “het vrouwtje”. Hoe kleiner de vrouw hoe groter zijzelf (denken ze)

En nu niet zeggen: ja maar jij hebt een hekel aan verkleinwoorden ! Want dat heb ik zeker. Maar van alle verkleinwoorden is vrouwTJE toch wel de ergste die je je kan voorstellen. Voel je de allergie niet langzaam via je nek opkomen?

En…pas op met wat je zegt: voor het woord JAMAAR, ben ik pas echt allergisch! Dat stamt nog uit de tijd dat ik voor de klas stond. Middelbare scholieren zijn dol op dat woord. Als het toch eens mogelijk was geweest voor die uitspraak geldboetes te kunnen innen. Jongens ik zweer het dan zat ik hier niet aan mijn keukentafel dit stukje te tikken. Dan vertoefde ik op de Bahama’s. In mijn eigen villa. Met geld was ik die allergie beslist wel te boven gekomen

lees ook eens : de magische werking van de alpaca

like Like
LikeHa Ha
2
3 antwoorden
 1. Tessa
  Tessa zegt:

  Bij vrouwtje denk ik altijd gelijk aan de vrouwelijk eigenaar van een dier HaHaHa Ik werk in de zorg en daar zijn ook genoeg allergie woorden. De grootst is toch wel luier als het gaat om incontinentie materiaal (als een dementeerde het een luier noemt dan vind ik dat niet erg, maar als een collega of een kind van een client dat zeg, daar gaan mijn haren van overeind)

  Beantwoorden
 2. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Oh ja, vrouwtje haha vreselijk woord ook! Zo ben ik allergisch voor het woord papadag, vreselijk! Maar er zijn nog wel meer woorden waar ik allergisch voor ben.

  Beantwoorden
 3. Irene
  Irene zegt:

  Ik heb niet zozeer een allergiewoord, al ben ik het met je eens dat concollega een lelijk woord is. Het impliceert een beetje dat je niet op een normale vriendschappelijke manier met je concurrenten zou mogen omgaan. Waar ik wel allergisch voor ben is voor het ongebreideld spatiegebruik. Spaties middenin samengestelde woorden het lijkt een beetje op stotteren. Nou kunnen stotteraars er niet zoveel aan doen dat ze stotteren en daar kan ik ook prima mee omgaan, maar waarom zou je in vredesnaam gaan stotteren in geschreven tekst?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)