Tuinmeubelen opruimen deze herfst? Zo maak je je tuin herfstklaar!

herfstklaar

tips om je tuin helemaal herftsklaar te krijgen.

Het zonnetje en de warmte zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor de frissere dagen. Deze maanden zijn dan ook het uitgelezen moment om aan de slag te gaan in je tuin! Je wordt niet alleen blij van het eindresultaat, maar ook het werken in de tuin zelf geeft een fijn gevoel als je eenmaal bezig bent. Dus, wat kun je allemaal in de tuin doen om deze herfst en winterklaar te maken?

maak je tuinmeubelen herftsklaar

Allereerst vinden we het belangrijk dat jouw tuinmeubelen er volgend jaar weer spik en span bijstaan. Als je ze dit seizoen niet meer denkt te gebruiken is het aan te raden ze goed op te bergen, wanneer je je tuin herfstklaar maakt. Heb je hier geen ruimte voor? Gebruik dan een beschermhoes of afdekzeil. zodat je meubelen niet blootgesteld worden aan vocht. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dit wordt vaak vergeten! Als je de tuinmeubelen opbergt, maak dan eerst even de kussens schoon. Hier kunnen vlekken in zitten die je er volgend jaar misschien niet meer uitkrijgt! Zorg er ook altijd voor dat je textiel droog is, zodat er geen schimmels ontstaan.

Schenk aandacht aan het groen in je tuin

Ook je bloemen, planten en bomen verdienen weer aandacht! Graag geven we je een aantal tips wat je daarvoor allemaal kunt doen om je tuin pico bello herftsklaar te krijgen

  1. Bij herfst vallen de bladeren uit de boom, waardoor je tuin wat rommelig kan ogen. Heb je een stukje gras in de tuin? Dan is het belangrijk de bladeren die daar gevallen zijn op te ruimen. Zo kan het gazon de zonnestralen die er zijn opvangen, waardoor er geen vlekken ontstaan en jouw grasveldje en volgend jaar nog steeds mooi bij ligt.
  2. Nu is het perfecte moment om uitgegroeide bloemen uit de tuin te halen en nieuwe bloembollen te plaatsen! Uiteraard kun je ze ook gewoon laten staan, het is maar net wat je leuk en mooi vindt.
  3. Sommige planten en bomen zullen de koude dagen niet overleven. Maar gelukkig zijn er thermo-planthoezen! Hiermee kun je je planten of bomen beschermen tegen de kou.

Wil je dingen veranderen in je tuin en ben je toe aan iets anders? Dan is dit het juiste seizoen om hier plannen voor te maken. Nu kun je tot het voorjaar broeden op nieuwe ideeën, zodat jouw tuin het volgende voorjaar helemaal naar wens is!

Tip: meer behoefte aan kleur deze sombere dagen? Is je tuin wel herfstklaar, maar een beetje leeg?Koop leuke, kleurrijke bloemen en plaats deze in potjes door de tuin. Of hang ze op aan de schutting!

lees meer over sieradentrends

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)