Het lag niet aan jou!

braafste meisje

In een vorig blog stelde ik voor om meer tv-formats te maken op basis van het mooiste meisje van de klas.
Een van mijn nieuwe tv-formats, moet het braafste meisje van de klas worden.

Ik stelde dat het braafste meisje vast vaak doorhaar klasgenootjes gehaat zou zijn…dat moet emo tv opleveren. In verschillende reacties ontdekte ik, dat vrouwen zich herkende in het braafste meisje, en dat het inderdaad niet altijd leuk geweest was op school.

Ik baseerde mijn opmerking op een verhaal van een kennis van mij. Haar dochter Annelies is een slim meisje, op de basisschool was ze altijd razendsnel met haar werkjes klaar. En dan stuurde de juf haar om een boodschapje, naar de supermarkt om de hoek.
De klas vond het zwaar oneerlijk: Annelies was al zo lekker snel klaar, en dan mocht ze ook nog naar buiten om een boodschapje te doen!
Annelies had het  dus niet leuk in haar klas en mijn kennis besloot een andere school voor haar te proberen.

een andere school, een ander meisje

Het werd een succes! Want op deze school zei de juf als ze klaar was: ”Ach Annelies, wil jij misschien, dat jongetje in groep 3 even met zijn sommetjes helpen?”  Het was een Jenna-plan school met verschillende niveaus in een klas. Dat wilde Annelies natuurlijk best, ze was van thuis uit gewend om haar handen uit de mouwen te steken. En de eerste groeper was blij dat hij niet meer in zijn eentje naar die sommen hoefde te staren, maar dat een lief meisje kwam helpen

Dit verhaal leert ons, liefste braafste meisjes van de klas, dat het niet aan jouw lag, dat je met je braafheid werd gepest.
Het lag aan het handelen van de juf. Ze maakte dankbaar gebruik van het feit, dat jij altijd gewoon deed wat iemand van je vroeg. Gewoon minder vermoeiend dan een hele klas opvoeden.
Een leerkracht kan op vele verschillende manieren een klas managen. Jouw/juf meester deed het door jou voor haar karretje te spannen. Ik zeg: je was het braafste meisje van de klas: wees er gerust trots op!

like Like
8 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Hmm, de juf heeft Annelies wel op een soort plek gezet waardoor klasgenootjes natuurlijk zich minderwaardig voelden. Had ze niet moeten doen.

  Beantwoorden
 2. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik ben heel vaak van school veranderd ik werd enorm gepest en scholen wisten toen nog niet zo goed hoe ze daar mee om moesten gaan.

  Beantwoorden
 3. Mandy
  Mandy zegt:

  Aahw wat zielig dat ze alleen daarvoor? Van klas is veranderd maar wel fijn dat de situatie nu anders is.. jammer dat het zo moest gaan

  Beantwoorden
 4. Uniek overnachten
  Uniek overnachten zegt:

  Dat gaat ongetwijfeld heel herkenbaar zijn bij veel mensen! Gelukkig is iedereen uniek op zijn of haar manier.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)