Leve de onzekerheid

onzekerheid

onzekerheid: leuker dan je denkt.

Het leven is onzeker, maar er zijn dingen die je zeker weet en dat is in deze tijd, waarin we helemaal stapelgek worden van alle beterweters in de wereld, een troostrijke gedachte, vind je niet?

Hoe vaak praten we niet met elkaar over onze onzekerheden: zie ik er wel goed uit, wil ik deze baan, wil ik mijn leven zo verder leven, of wil ik nog wat anders, is deze relatie de relatie die ik voor ogen had toen we samen begonnen?
Helpen de coronamaatregelen wel of niet en is de aarde bij nader inzien toch plat?


Een eindloze lijst onzekerheden, waar we het uren over kunnen hebben. Maar troost je! Er zijn ook dingen die we zeker weten!

Zonder onzekerheid heb je een heel saai leven

Stel je nu toch eens voor dat je bij je geboorte een boekje met instructies mee kreeg. Gedetailleerde instructies zodat je precies weet op welk feestje je toekomstige hubbie ontmoet, wanneer en waar je moet solliciteren op de baan van je dromen.

Noemen we dat nog leven of noemen we dat de opdrachten afwerken?

Onzekerheid kan je wurgend in haar greep hebben, maar je weet toch ook hoe je je voelt als je ondanks alle angsten actie ondernam? Zelfs als je actie niet het gewenste resultaat had, voelde je je toch goed, want je had het gedaan! Niet zeuren kan ook heel prima in Coronatijd. Je had de afgelopen acht maanden prima kunnen beginnen met Italiaans leren of gitaarspelen als dat je wens was…

Niet elke tegenslag is een tegenslag

We kennen allemaal mensen die zeggen: dat ontslag of die scheiding was het beste wat me kon overkomen. Want toen kon ik ineens… dat stelde me instaat om…
Het is natuurlijk helemaal niet leuk om zulke dingen mee te moeten maken, maar tegenslag hoort bij het leven en helpt je te ontdekken wat je nu eigenlijk wil en dat is een machtig wapen tegen onzekerheid!

Het is leuk om te bedenken wat je wil!

Wees niet altijd zo serieus! Het hoeft niet altijd in een keer allemaal perfect te zijn! Realiseer je goed dat het leven lang is en dat er nog zoveel kan gebeuren. Neem eens de tijd om heerlijk te fantaseren wat je wilt. Je hoeft die droom niet de volgende dag in daden om te zetten, het kan je wel een idee geven of je die wereldreis nou echt wil maken of niet…

Het helpt als je in jezelf blijft geloven

Het leven kan heel lastig en weerbarstig zijn, alles kan enorm tegenzitten en dat kan ontzettend aan je zelfvertrouwen knagen. Het kan je het gevoel geven dat je toch wel een heleboel verkeurde keuzes gemaakt hebt. Op zo’n moment is ook iedereen om je heen een stuk succesvoller dan jij…
Wanneer je je door dat soort gevoelens te lang laat meeslepen,word je zeker te weten,heel onzeker.

Zet de DD in. Dom Doorzetten.

Gewoon doorgaan met wat je wilde doen,je zult merken dat het oude spreekwoord: na regen komt zonnenschijn, helemaal waar is!

en lees gezellig : nog een keer loveboat kijken

like Like
9 antwoorden
 1. Stefaan De Winter
  Stefaan De Winter zegt:

  Soms moet je gewoon is keihard op je bek gaan om dan te leren uit fouten en dit kan heel veel leren voor de toekomst! Onzekerheden iedereen heeft ze in het leven. Maar gewoon springen dan kan je alvast geen spijt hebben van het niet gedaan te hebben

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Fijn positief stukje. Ik kan er zelf niet goed tegen als alles gepland is, krijg het er benauwd van. Ik krijg energie van veranderingen – inderdaad ook wanneer ze heel heftig zijn of negatief – doordat je dan anders naar dingen moet kijken. Even een wakkerschud moment.

  Beantwoorden
 3. Lodi
  Lodi zegt:

  Helemaal mee eens, maar goed dat we niet weten wat het leven ons zal brengen en na onzekerheid, komt altijd weer iets goeds. Maar goed je moet ook zelf de slingers ophangen in het leven, want een andere het het niet, dus durf te doen, keuzes te maken en misschien wel eens in onzekerheid te leven.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)