Over het transgender zebrapad

zebrapad

Almere heeft als eerste gemeente niet alleen een regenboog zebrapad, maar ook een transgender zebrapad zo meldt de NOS.

Het zebrapad is in de transgender kleuren: roze, blauw en wit. Nooit geweten dat dat transgenderkleuren waren, als je het mij had gevraagd zijn het babykamer kleuren, maar misschien wel vandaar…Jongetjes baby’s in het blauw, meisjes  baby in het roze…,  doorbreek die stereotypen…, ik weet het niet en in het kader van dit blog doet het er ook helemaal niks toe.

terug naar het zebrapad

Met excuses voor dit gedachtensprongetje, laten we terug gaan naar het onderwerp in kwestie: het transgenderzebrapad. De gemeente Almere heeft het aangelegd omdat ze wil dat iedereen zich in haar gemeente thuis voelt. Dus ook onze trans medemens.

Het is een mooi streven van de gemeente Almere, maar ik vind er toch een beetje een naar kantje aan zitten….Zou het voor alle gemeenten in Nederland (en bij voorkeur ook daarbuiten) niet heel vanzelfsprekend moeten zijn, dat al haar inwoners zich thuis voelen?
Hebben we daar bewijzen voor nodig? En zo ja, is het regenboogzebrapad niet genoeg, moet het perse een transgender zebrapad zijn?

Eerlijk gezegd: ik hou wel van het regenboogzebrapad: het is een vrolijk en duidelijk statement. “Er zijn enorm veel verschillende soorten mensen op de wereld, laten we daarvan genieten”, lijkt het te zeggen. En dat is mooi. En verder denk ik: over tot de orde van de dag…

Laat gemeenten duidelijk maken dat iedereen welkom is binnen haar stads of dorpsmuren door keihard op te treden tegen alles en iedereen, die haar medemens bedreigt en kwets alleen maar omdat ze “anders” zijn. Ik hoef daar geen voorbeelden van te geven, lijkt me zo. De voorbeelden waar transmensen, buitenlandse mensen, joodse mensen hun huis uit getreiterd worden, zijn legio.

Laten gemeentes inzetten op het kweken van meer begrip. Of, als dat te moeilijk is, veroordeel mensen die dit gedrag vertonen, dan tot het schilderen van een regenboog en voor mijn part  transgenderzebrapad…

lees ook eens: kleuren in plaats van mediteren of lees : may you stay for ever young

like Like
Like
1
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)