Kleuren in plaats van mediteren

zitten kleuren

Geloof het of niet, maar van de 20 boeken in de boekentop top 10 van Amazone.com zijn er 6 kleurboeken.
Kleuren is helemaal hot. Is dat raar? Nee , eigenlijk niet. Heel veel volwassenen vinden het heerlijk om een uurtje te zitten kleuren. We associëren kleuren met onze kindertijd, een tijd waarin we vrolijk en stressvrij waren. En heerlijk met onze tong tussen de tanden probeerden de lucht zo mooi mogelijke, het liefst zonder krassen, blauw te krijgen.

Lekker relaxed zitten kleuren, het liefst nog met een muziekje op de achtergrond , kan ons zo niet in hogere sferen, dan toch in een heel ontspannen mood brengen.
Rustig je zelf verliezen in lijnen en kleuren, brengt volgens sommige psychologen een enorme innerlijke rust.

Het inkleuren om te ontspannen, is niet zo nieuw als je zou denken.
In het begin van de vorige eeuw, raadde Carl Jung, een heel beroemde psychiater, die veel boeken over menselijke symbolen en het onderbewuste heeft geschreven, zijn patiënten al aan om mandala’s in te kleuren. Als methode om tot rust te komen.

Zitten kleuren en zen zijn

Er is ondertussen op het gebied van kleurboeken voor volwassenen ontzettend veel te koop. Ik zag in Milaan zulke mooie boeken! Maar mocht je je zelf eens willen trakteren, zoek dan eens even in het Engels. Ik vond het malle Midnight coloring book van Richard Merrit of Fill me in door Moose Allain
Als je van ingewikkelde patronen houdt is doodle invasion van Zifflin en Kerby Rosanes ook een heel mooie! ( wel binnen de lijntjes kleuren ;-)

Maar het hoeft niet direct geld te kosten, als je even kleurplaten voor volwassenen, vind je gratis en voor niks de leukste dingen. Steel vervolgens de kleurpotloodjes van je neefje of buurmeisje. En ga  zitten kleuren tot je helemaal zen bent! lees ook : achter gesloten deuren

lees ook: hoe gaat het met je?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)