fbpx
Liefde en relaties

de mottige en de mollige

Felice
Geschreven door Felice

De een is mottig en de ander mollig. Ze lijken zich er niks van aan te trekken. Ze kruipen door de haag, de twee roodborstjes, en kijken wat er zoal te eten valt. Nou er is keus genoeg: een pot vogel pindakaas, een zak vol pinda´s en een slinger vetbolletjes.

Af en aan hippen en fladderen ze, mijn roodborstjes. Hier een hapje, daar een hapje, fladder, fladder en weg zijn ze weer. Ik vraag me af hoe roodborstje 1 ( sorry ik weet hun namen niet) het voor elkaar krijgt om mollig te worden. Ze zit geen moment stil. Dat haar vriendin aan dit drukke bestaan een wat mottig uiterlijk overhoudt, ja dat begrijp ik volkomen: met al dat zenuwachtige op en neer gefladder, hou je geen tijd meer over om je verenvacht te verzorgen. Waarschijnlijk, is ze een beetje zoals ik. Uiterlijk is leuk, maar er zijn belangrijker zaken in de wereld…Haar vriendin, roodborstje 1 vind dat – denk ik – ook. Die vult haar tijd met eten. En als je wat molliger bent, dan zit zo’n verenpak natuurlijk direct veel beter.

roodborstje

Hoewel mijn kennis van het vogelrijk beperkt is, wat heet ik kan er nog geen A4-tje mee vullen, weet ik dat roodborstjes solitaire vogeltjes zijn. Ze leven alleen en hebben graag een groot territorium.
Maar deze twee roodborstjes zijn, ik weet het zeker, vriendinnen.

Waar de een is, zie je de ander even later door de heg kruipen. Zoals echte vriendinnen betaamt hebben ze niet veel woorden nodig: weten dat de ander er is, is genoeg. Ze helpen elkaar ook niet. Nooit zie ik de een de ander op een lekker hapje wijzen, een pinda aanbieden of een ander vriendelijk gebaar maken.

Samen zijn ze druk aan de slag met hun roodborstjes business: eten, fladderen, eten en fladderen en als ze daar mee klaar zijn, beginnen ze gewoon opnieuw. Eindeloos, maar wel samen. Mottig en mollig, zo verschillend en toch zo hetzelfde. Gewoon, zoals vriendinnen zijn.

lees ook Vriendinnen,een gastblog van Belinda

Like
2

Over de auteur

Felice

Felice

9 reacties

Geef een reactie