fbpx
Liefde en relaties

Vriendinnen, een gastblog van Belinda

vriendinnen
Felice
Geschreven door Felice

Laten we het eens over vriendinnen hebben . Want wie en wat zijn dat eigenlijk… Natuurlijk hebben wij vriendinnen dezelfde vormen. Wij hebben dezelfde hormonen. Zoveel is helder. Maar dat geeft geen antwoord op de vraag die ik mezelf vaak stel: “waar heb jij (of ik) een vriendin voor nodig?”

Is dat soms om samen mopperen over onze kinderen hoe die de puberteit door komen, hoe die volwassen worden, de zorgen die we ons daarover vaak maken?

Is dat samen shoppen om daarna erachter te komen dat je niet meer dezelfde maat hebt als de vorige keer? En dat dan – onder het genot van een koffie verkeerd met een gebakje erbij – je vriendin liefdevol zegt: “lieverd morgen ga je het anders doen he”. Tja zij is dus wel op de juiste maat gebleven…..

Of wil je een vriendin om gewoon lekker te kletsen over de kinderen of je partner die zo snurkt en je buurvrouw die weer eens onmogelijk stom deed?

Dan hebt je ook nog vriendinnen die vinden dat wij met onze partners samen wat leuks moeten gaan doen. “Gezellig met z’n viertjes”. Terwijl je op je klompen aanvoelt, dat die dat helemaal niks vinden (of een beetje niks )


Een lange afstandsvriendin die je maar een enkele keer ziet of spreekt per jaar maar weer zo goed voelt net zoals de laatste keer dat je haar zag of sprak. Alsof er geen tijd verstreken is.

En dan is er een groep die we zeker niet moeten vergeten. De gezondheidsvriendin. Met goed bedoelde adviezen hoe je gezond moet leven (meestal waren dat de mensen die vroeger alles deden wat God verboden had).

Het zijn allemaal vriendinnen. En het is fijn dat een vrouw meerdere vriendinnen mag hebben die allemaal wat anders “meebrengen”.
Maar ik zeg niet ik heb vriendinnen: Ik zeg ik heb mensen om mij heen die mij blij maken.

lees van Belinda ook eens: Vakantiestress en de twee slipjes of: over overbeharing

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

Geef een reactie