Ik wil mijn nieuwe kleren aan! Ode aan het ongeduld

kleren

over nieuwe kleren en feestjes en enig ongeduld….

Ken je dat  gevoel? Je hebt een schitterend outfit gekocht, super mooi, eigenlijk niet te duur.
Voor de bruiloft van je beste vriendin, het promoveren van je dochter, iets-heel-belangrijks.
Iets dat belangrijk genoeg is om de aanschaf van een veel te duur outfit te rechtvaardigen.

hele mooie kleren

En omdat het zo’n echt mooi jasje of jurkje of allebeitje is, kan je het ook niet alvast stiekem een keertje naar je werk aan trekken.
Het enige wat je kan doen is het geheel showen aan je allerliefste manlief. Die weet na vele jaren huwelijk wat er van hem verwacht wordt. Hij knikt goedkeurend en zegt: “staat je leuk hoor”
Maar ja…je weet dat hij je ook nog aantrekkelijk vindt in je alleroudste spijkerbroek met verwassen t- shirt. En dat hij nog altijd vindt dat het Eva kostuum je het beste staat van alles.
Heel vlijend allemaal, maar je hebt dur-niks-an. Je wil je nieuwe kleren aan.

hoe lang nog ?

Dat gevoel van “ooooh wanneer is het zover? ” is een heel oud gevoel. Het gaat terug naar je lagere school tijd….Als je voor kerst een nieuwe jurk kreeg die je pas aan mocht met het kerstdiner in de klas. En dan met kerstmis en na de kerst mocht je er ook gewoon in naar school en dan was de lol er al weer af…

de voorpret

Als we heel erg eerlijk zijn, dan was de voorpret voor de nieuwe jurk, veel leuker dan de nieuwe jurk dragen op het moment suprême. Want met kerst heeft iedereen zijn nieuwe kleren aan. En met die bruiloft en dat promoveren ook… Het is fijn om je mooi te voelen, het is prettig dat je niet afschrikwekkend tegen de anderen afsteekt…maar het haalt het niet  bij het moment dat je in je eentje in volle glorie voor die spiegel stond: eindelijk mocht je je nieuwe kleren aan….

Kortom mijn raad voor vandaag is: geniet van het wachten op het moment dat je eindelijk je nieuwe kleren aan mag. Geen pret zo groot als de voorpret

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)