Zo kan je een beetje zinvol mopperen.

zinvol mopperen

Zo kan je een beetje zinvol mopperen.

“Sorry hoor”, zegt een vriendin, maar ik moet even stoom afblazen. Nou , daar heb ik alle begrip voor. Ik moet regelmatig even stoom afblazen. Ik geloof daar ook heilig in. Even je hart luchten, even de stoom uit je oren laten komen. Dan is die stoom maar mooi van de ketel en kan jij niet ontploffen.

Het enige wat je nodig hebt, is een luisterend oor. En een mond die zegt : “Oooooh, wat balen zeg! ”
Pas dit recept 5 minuten toe en het leed is geleden. Je vriendin, buurvrouw, wie dan ook, kan weer vrolijk verder.

Maar deze keer werd het mopperen me te dol

Dit keer ging het anders. Het ging niet alleen over de kat, die gekotst had op de nieuwe bank.
Kijk je hebt een nieuwe bank, daar ben je blij mee. Op een dag gaat de eerste kop koffie er over heen. Of iets anders. En dan baal je. Dat is zeer begrijpelijk.

Maar in dit geval kwam er iets bij. En dat maakte vreemd genoeg het mopperen minder zinvol.
Ze had die kat eigenlijk niet gewild. Dat was een. Ze liet zich altijd over halen tot dingen waar ze geen zin in had, dat was twee. Daar ging ze nu mee stoppen, dat was drie….Vier vijf en zes heb ik niet meer aangehoord.

Nee, denk nu niet dat ik de hoorn op de haak heb gesmeten. Zo gemeen ben ik nu ook weer niet ( alhoewel ik het overwogen heb)

Ik heb mijn medeleven uitgesproken met het hebben van kostende katten, ik heb zelf ook zo’n exemplaar. Tips gegeven hoe de bank schoon te krijgen, daar ben ik inmiddels een expert in, en verder gedaan of ik de rest niet hoorde.

Stoom afblazen helpt namelijk alleen maar, als je je beperkt tot de kwestie die je daadwerkelijk aan de hand hebt. Daar geloof ik heilig in. Maar zodra je er het heden, verleden en de toekomst bij gaat halen, wordt het zinloos. Dan ga je verzuipen in de ellende. Mopperen gaat je dan niet helpen. Dan moet je rustig gaan nadenken !

lees ook:
wat hebben we toch met de weegschaal

of op het forum: waar werd jij gelukkig van ?

like Like
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)